Почетак Култура Рудари Јаме у пројекту РТС-а „60 најлепших народних песама“

Рудари Јаме у пројекту РТС-а „60 најлепших народних песама“

3 друго читање
0
0
2,107
Рудари Јаме у пројекту РТС-а „60 најлепших народних песама“

„Врати нас, Нено, врати“

 

Рудари Јаме у пројекту РТС-а „60 најлепших народних песама“ЈАМА. – Рударско-топионичарски басен Бор просто није могао да не удовољи молби уредника Радио телевизије Србије Милана Поповића (аутора емисије „Задња кућа“, Србија и ГОСТ РТС-а) да рудари Бора буду део пројекта „60 најлепших народних песама“ који РТС ускоро покреће као увертиру у свој јубилеј – 60 година телевизије. Пошто је, по Поповићевим речима, циљ РТС-овог пројекта „оживљавање приче о лепој музици и добрим колективима, али и веселом духу нашег народа“, РТБ Бор је са задовољством прихватио да буде његов део.
Рудари Јаме у пројекту РТС-а „60 најлепших народних песама“У институцијама, компанијама и установама, које су важне за нашу кућу и са којима имамо одличну сарадњу, тражимо појединце који добро певају стару народну музику. Жеља нам је да и рудари, они који раде у подземном руднику и лифтом силазе у јаму – запевају, а да остале колеге, које би испред себе имале листу песама за које се гласа, заокруже најлепше песме по њиховом избору и неке од њих певуше за време паузе – рекао нам је Милан Поповић.
Рудари Јаме у пројекту РТС-а „60 најлепших народних песама“За потребе снимања своје вокалне способности је, 28. септембра, пред камерама РТС-а показао рударски надзорник борске Јаме Светислав Стефановић. Друштво му је и у лифту, али и у јамском „кафићу“ правио део прве смене рудара, па су заједно отпевали песму „Врати се, Нено, врати“. У паузама између сетова шалили су се да је требало да мало модификују текст и опевају „Врати нас, Нено, врати“, а сазнасмо и зашто. Руковалац лифтом је тога дана била Невенка Радовановић Нена, па су њој посветили песму.
Рудар и „певач“ Света Стефановић у лифту је отпевао и Шабанову „Дођи да остаримо заједно“, али и хит Слободана Домаћиновића „Стај, стај, ну пљека“.
Како је то РТС „спаковао“ и са којом ће се песмом Света представити милионском аудиторијуму сазнаћемо већ у првој емисији „60 најлепших народних песама“ која ће бити емитована у недељу, 8. октобра, у 17 сати.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …