Почетак Актуелно Рудник бакра Бор ове године циља 35.000 тона бакра у концентрату

Рудник бакра Бор ове године циља 35.000 тона бакра у концентрату

22 друго читање
1
0
1,869

На коповима стабилно, у флотацијама мобилно

 

Врло је важно да завршимо све послове у делу модернизовања прераде минералних сировина и докажемо оно што предвиђају уговори са испоручиоцем флотацијске опреме, како за руду из “Кривеља” тако и “Церова” – каже Видоје Адамовић, директор РББ-а. – Минуле године дате планиране количине руде, а ове се иде на шест одсто више тако да се из Кривеља, Церова и Јаме очекује 14,2 милиона тона. – Знатно више инвестиционих радова у Јами, а планирано и 27.000 метара истражних бушотина на више локација
Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuРББ
. – Борски рудници држе темпо производног раста започетог пре пет година, па су и у овој планирани не толико крупни, колико оствариви кораци напред. У недавно усвојеном плану зацртано је 42,515 милиона тона ископина у којима је 14,2 милиона тона руде и 28,315 милиона тона јаловине. Из те руде треба да се добије 203.409 тона влажног концентрата са 35.000 тона бакра. Директор Рудника бакра Бор Видоје Адамовић kazao nam je da je zapravo reč o šest odsto rude i tri odsto bakra u koncentratu više nego što je planirano prošle godine.

Ојачавање брана и колектора
Од директора РББ-а сазнајемо да ових дана почиње ојачавање брана кривељског јаловишта (најпре “бране 1”), чиме ће се добити простор за још две-три године одлагања флотацијске јаловине. Стручна комисија је недавно прегледала и колектор испод јаловишта, сачинила извештај и за месец дана (убацивањем металних ремената – прстенова) биће завршена санација деоница где је дошло до промена у зиду. Међутим, од Министарства за рударство затражено је и да се појачају активности на пројекту изградње дела новог колектора у виду тунелске девијације кроз здраву стенску масу леве обале кривељске реке.
Подсећамо да су 2013. два копа (Кривељ и Церово) и Јама дали 13,74 милиона тона руде, што је безмало онолико колико је и планирано, а за скоро два милиона тона руде и 1.200 тона бакра у концентрату више него 2012. Из кривељске и борске флотације топионици су отпремљене 205.274 тоне концентрата у коме је било 28.771 тона бакра, а година за нама биће упамћена и по рекордном мају када је у кривељској флотацији прерађено 930.000 тона руде, упркос томе што се у њој и ради и гради. Додуше, мањи садржај метала у руди окрњио је лањски домет за око 5.000 тона бакра, док је подбачај на јаловини нешто већи, али не толики да доведе у питање откопавање руде ове године.

„Кривељ“ носи производњу

Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuНа кривељском копу се, према овогодишњем плану, очекује 38,190 милиона тона ископина. То је по седам процената више и руде и раскривке у односу на прошлу годину, односно 27,59 милиона тона јаловине и 10,6 милиона тона руде. – Пошто смо 2013. подбацили у раскривању, ове године то треба да надокнадимо да бисмо одржали континуитет производње у 2015. години – каже Адамовић. – А, да би се дало толико руде и јаловине оперативна “флота” камиона мора да се подигне на 22, као и да се, због мањих трошкова, боље искористи транспортни систем за превоз јаловине. Све је спремно за то, обе дробилице су исправне, једини проблем је гурање јаловине коју одлагач изручи на обод старог борског копа, а она не склизне, већ се нагомила. За то нам је потребан булдозер веће снаге, који је ових дана на поправци, па је током године, кад се стекну финансијски услови, у плану куповина још једног таквог, као и једне бушилице за припрему минирања на копу.

Обнова Кречане у Заграђу
Пошто се из Заграђа снабдевају обе борске и мајданпечка флотација, а креч битно утиче на ефекте њиховог рада, одлучено је да се обнови овај погон. Тако је предвиђена једна “утоварна јединица” за тамошњи коп, два камиона, утоваривач за сепарацију и нова пећ као услов за производњу квалитетнијег креча. – У све то РББ ће уложити око 5,76 милиона долара сопствених средстава – каже Адамовић – а пошто се, према планским пројекцијама, у овој години рачуна на добит од 24 милиона долара, најнужније инвестиције су планиране у тим оквирима.
Рачунајући на нове багере и камионе Адамовић не очекује неке проблеме у динамици откопавања руде, као ни у достављању флотацији, пошто је планирана изградња краћег транспортног крака од друге дробилице до отвореног склада. Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuТиме би се омогућиле веће резерве руде.
Кривељска флотација може да преради тих 10,6 милиона тона руде са копа – додаје Адамовић – али и њена реконструкција мора да се заврши ове године. У делу који прерађује кривељску руду преостали су само послови ауотматизације процеса, а за месец дана почиње уградња машина које ће прерађивати само руду са Церова, оне су већ уплаћене.

Догодине у „Церово 2“

Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuНа копу “Церово” раде два нова багера, пет камиона и једна бушилица, тако да је стање боље. Адамовић је посебно задовољан што је испумпана вода са дна копа, тако да није угрожен даљи развој радова и улазак у боље партије руде. Тиме ће овај погон бити ефикаснији и ближи производном циљу. Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuЗа “Церово” су у плану још два нова „мала“ камиона носивости 136 тона, али тек пред крај године, када би почело раскривање “Церова 2”. Оно није стављено у овогодишњи план, али ће се ове године изместити далековод, обавити експропријација и откуп земљишта и тако припремити да се 2015. године уђе у ово лежиште. Три милиона тона руде из „Церова 1“ су извесна, а остаће руде и за 2015. годину.
.
Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuХидротранспорт од Церова до кривељске флотације је стабилан, а планира се реконструкција тамошњег ПМС-постројења, односно куповина дробилице, вибро-сита, хироциклонске батерије и постављање још једног транспортера којим ће се са отвореног склада дозирати више руде. Јер, за последњи квартал планиран је раст прераде сразмерно капацитету од три милиона тона годишње.

Расте значај Јаме

Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuИз Јаме се ове године очекује 600.000 тона руде са око један одсто бакра. Копаће се у рудним телима “Брезоник”, “Тилва рош”, “Т1” и “Т2”, али се и знатно повећавају инвестициони радови. Са 1.440 м ходника у прошлој години, ове се иде на 2.394 м, што је 66 одсто више. Изводиће се према рудном телу „Д“, на 17. и 19. хоризонту. Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuИз ходника према рудном телу „Д“ истраживаћемо и његову околину, али највеће инвестиције су усмерене на упознавање тзв. капе „Борске реке“ – истиче Адамовић. – У плану геолога за ову годину је 27.000 метара истражних бушотина на осам локација, а само у Јами преко 6.000 м. Ових дана смо спустили још једну бушилицу јер желимо на време да дефинишемо ово велико лежиште у погледу садржаја бакра, механике стена, а тиме и избора методе откопавања. У Јаму ће ове године стићи и последњи од три утоваривача из прошлогодишње наруџбине, а улагања у опрему заокружили бисмо куповином једног камиона запремине сандука 11 кубика.
Руда из Јаме и стара топионичка шљака прерађују се у борској флотацији. Иако је реч о веома старој опреми, по оцени Адамовића, постижу се завидни резултати. За ову годину тамо је планирана и прерада 900.000 тона шљаке, што је за 40 одсто више од прошлогодишњег плана. Из шљаке треба да се добију 2.102 тоне бакра у концентрату. Пројектом изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине предвиђено је да се и шљака из нове пећи прерађује у борској флотацији, наравно, уз претходну реконструкцију и уградњу млинова, флотационих машина и осталог што је потребно.

Пуна пажња преради руде

Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuКопови су сада добро развијени – резимира Адамовић – и главни циљ у овој години је да се заврши реконструкција кривељске флотације и докаже оно што предвиђају уговори са испоручиоцем опреме (“Мецо Минералс”), како за руду из Кривеља тако и Церова, и да тако постигнемо што боље производне ефекте, односно дамо планираних 35.000 тона бакра у концентрату. Rudnik bakra Bor ove godine cilja 35.000 tona bakra u koncentratuМогу да кажем да се и код Јаме види „светло на крају тунела“ а набавком нове опреме и истраживањима добијамо позиције сигурних количина руде, тако да Јама поново постаје све важнији произвођач бакра у оквиру Рудника бакра Бор.
У склопу изласка из реструктурирања у РББ-у се, као и осталим басенским предузећима, увелико завршавају послови нове организације и систематизације, аналитичке процене радних места и потписивања појединачних колективних уговора, као и дефинисања зараде по сату – што је одавно тражено и од стране синдиката.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Актуелно

Један коментар

 1. Boza Bogdanovic

  21. јануара 2014. у 14:26

  Postovani urednici Kolektiva
  RT Vojvodina je objavila seriju komentara o RTB-u, ukljucujuci i moja 4 komentara. I sebi i svim sadasnjim i bivsim radnicima RTB-a postavicu vise pitanja. Ne moraju mi odgovoriti, ali su DUZNI da o svakom od njih detaljno razmisle. Ne zbog mene, vec zbog sebe i svoje dece.
  • Kolike su sanse da sadasnji gen. dir. opstane na duznosti posle onih psovki? O kojima svi mediji u Srbiji bruje, ukljucujuci i borske.
  • Kako se zove taj „Brut“, koji je ih je snimio na Poslovodnom odboru i doturio medijima? Sta ce biti sa njime, posto je u pitanju i disciplinski i krivicni prekrsaj?
  • Kolike su sanse da sledeci gen. dir. iz Bora ili Beograda bude bolji od sadasnjeg?
  • Sta dalje, ako bude gori?
  • Koliko sve to ima uticaja da se ubrza ili uspori restruktiranje RTB-a?
  • Sta posle restruktuiranja?
  • Da li je ova besomucna kampanja, pocevsi od zabrane investicionih radova u Topionici proslog proleca, uvod u rasprodaju rudnog bogatstva RTB-a domacoj i stranoj mafiji? Ako jeste, zasto dobronamerni ljudi iz Beograda i Bora cute o tome.
  • Kako ce sve to odraziti na odrzanje „mira u kuci“? Citavih 10 godina, od momenta kada su ubedili pok. Djindjica da RTB treba zatvoriti, Borski region bio je pravo „bure baruta“, koje moze eksplodirati svakog momenta. Sve do poslednje 3-4 godine. Ko garantuje da se „bure baruta“ nece ponoviti i mozda eksplodirati?
  • Kome u Srbiji i u inostranstvu odgovara da se zahvaljujuci i tome smanje sanse za ulazak Srbije u EU?
  Postovane bivse i sadasnje kolege iz RTB-a, ja uopste ne kazem da u sadasnjem RTB-u „teku samo med i mleko“. Propusta ima. I u samoj proizvodnji i u ostalim sluzbama.
  Djubre u Srbiji decenijama se gomila i stiglo nam je do same guse. Podavicemo se u njemu, ako se ne smanji. Neko od zlonamernih ljudi smenom gen. dir. RTB-a pocinje da „cisti ribu od repa“. Od nekoliko desetina najvaznijih gen. direktora u Srbiji smenjuju jednog od najboljih.
  Sramota!!! I za Vladu Srbije, i za sve dobronamerne ljude koji to dozvoljavaju.
  Boza Bogdanovic, Bor
  RTV: Potrošeni ogromni novci u RTB „Bor“
  BEOGRAD – Ministar privrede Saša Radulović rekao je da nijedno preduzeće, pa ni RTB „Bor“, koje je u restrukturiranju više neće moći da funkcioniše kao do sada. RTB „Bor“ već duže posluje pozitivno, međutim, kao i druga preduzeća u restrukturiranju, godinama nisu imali nikakve obaveze prema državi, nisu plaćali porez, struju, vodu… ali su uredno dobijali novac iz budžeta, rekao je… »

  PRVI KOMENTAR (TV Vojvodina): Boza Bogdanovic ; 19. 01. 2014. 11:50
  Nije svejedno da li je to misljenje min. Radulovica, ili jos nekoliko clanova Vlade, ukljucujuci i Vucica. Mnogi u Srbiji smatraju da je min. Radulovic vec bivsi ministar. Obrukao se kada je insistirao da svi buduci penzioneri imaju 200 eura drzavne penzije, od pilota do daktilografkinja?! To nevesto demantuje, nesto slicno kao min. Bacevic o investicijama od 20.000 milijardi eura.
  Nije samo problem smena gen. dir. RTB-a Spaskovskog. Veci problem je sta dalje?!
  – Prekinuti sa investicijama i zatvoriti RTB, sto zele srpski neprijatelji, kao uvod u dalji raspad Srbije do omanjeg Pasaluka.
  – Postaviti nekog profesionalnog politicara, poput Bajatovica, koji nikada nije krocio u neko preduzece. Bas cemo se ovajditi sa takvom osobom.
  – Postaviti neku osobu iz Bora. Jednog od onih, koji su nastupali u Insajderu, na TV-Zajecar itd. Naprimer, Prof. dr Vlastimir Trujic, Dr Milan Bugarin, Dr Stojan Mitrovic, Dr Milan Dejanovski, Mira Antic, Bora Stojadinovic itd.
  Oni su poslednjih meseci najvise insistirali na njegovoj smeni. Neka neko od komentatora navede jedno ime od njih, ako smatra da je bolji.
  Boza Bogdanovic, Bor
  P.S. Odslusao sam izlaganje dir. Spaskovskog na Poslovodnom odboru RTB-a, koje je objavio Blic. Neko od clanova Poslovodnog odbora snimio je izlaganje mobilnim telefonom i poslao ga u Blic. Pravi prijatelj, zar ne! Ispasce na kraju „duplo golo“. Smenice i ministra Radulovica i gen. dir. RTB-a. Ministra zbog 200 eura penzije, a Spaskovskog zbog psovki.
  Boza Bogdanovic, Bor

  KOMENTAR (TV Vojvodina): Sima ; 19. 01. 2014. 12:35 ; @Boza Bogdanovic
  Interesantan i, tipicno srpski, prilicno licemeran komentar u nekim segmentima. Elem… Nepoznata su mi imena koja ste nabrojali, a koja bi mogla da sednu u rukovodecu stolicu RTB-a. Time ne zelim ni da se bavim. Ali, poznato mi je da je RTB godinama prijavljivao gubitke, da je usisavao drzavni novac, a da niko za to nije podneo racune. Poznato mi je i da Radulovic zeli da zavede red i da gradjanima saopstava surovu istinu – sve je potroseno i pokradeno, moramo stisnuti kais i videti kako dalje. I to pozdravljam i podrzavam, spreman da licno podnesem sve mere koje budu potrebne, kako bih jednog dana ja (onda i moja i vasa deca) imao pristojnu penziju. A ponasanje Spaskovskog na sednici Odbora ne prilici ni ulicnom klosaru, pa ko god da ga je snimio, nek mu je ‘alal. Da ima imalo obraza, samo zbog toga je vec trebao da kovertira ostavku.

  DRUGI KOMENTAR (TV Vojvodina): Boza Bogdanovic ; 19. 01. 2014. 14:52 ;
  G. Simo, ja sam stekao penziju u RTB-u. RTB je pravio gubitke u periodu 1992-2009. godina. Duguje skoro milijardu dolara sa kamatama iz tog perioda. Spaskovski je gen. dir. poslednje 4 godine. Zahvaljujuci njemu, RTB sve pozitivnije posluje i placa dazbine. Ulozio je preko 100 miliona eura svojih para u investicije u rudarstvu, a zaduzio se za najvecu investiciju na Balkanu, izgradnju nove linije u Topionici. To se ne vidi u clanku. Tvrdim da svi dobronamerni Borani imaju mnogo bolje misljenje o dir. Spaskovskom, nego o min. Radulovicu. Takodje tvrdim da smo ubedjeni da bi min. Radulovic bio mnogo gori gen. dir. RTB-a od njega.
  Objavio sam do sada nekoliko stotina komentara o RTB-u. Kritickih i pohvalnih. Kada se otvori sajt: Kolektiv Bor, sa desne strane su navedeni najnoviji komentari, ukljucujuci i tri moja. Procitajte ih i uverite se kroz kakav pakao smo prosli.
  U Majdanpeku je 2001. godine osvanuo cuveni grafit: „Ko poslednji izadje iz grada, neka ugasi svetlo.“ Prodavali su nove trosobne stanove za nekoliko hiljada maraka. Bor je jedini grad istocno od Morave, u kome se sada iz meseca u mesec vidi napredak. Ako se vec cisti djubre, onda poceti od najveceg, pa ce RTB biti pri kraju kraju tog spiska. Ili, upropastiti i njega, da bi likovali srpski neprijatelji i raznorazni „biznismeni“, koji bi ga otkupili „za saku dolara“.
  Boza Bogdanovic, Bor
  P.S. Moje misljenje o psovkama dir. Spaskovskog vec sam napisao u proslom P.S.

  KOMENTAR (TV Vojvodina): Sima 19. 01. 2014. 17:42 @Boza Bogdanovic
  Ako ste bivsi radnik RTB-a, verovatno ste upuceniji u opstu situaciju bolje od mene. Ali, i dalje se ne slazem sa vasom logikom. I to nema veze sa kadriranjem, imenima, prodajom i upropastavanjem… Mislim da cak i nije korektno Radulovica povezivati sa tim, jer on tako nesto nije ni pomenuo. Trazio je polaganje racuna, a Spaskovski, koji po vama nije ni rukovodio u vreme dotiranja RTB-a, se toliko zabrinuo i razestio. Nije li to i vama cudno? Jednostavno, trosene su drzavne pare gotovo 2 decenije, a racuna za trosak nema. Neko mora podneti odgovornost, ako nista drugo ono i zbog toga sto je firmi sada bolje, a prezivela je od tog dotiranog novca. To nije problem, problem je ako je on rasipan i ako su njime punjeni privatni dzepovi. Drugo, celu tu pricu uopste ne posmatram na relaciji Bor-Radulovic, ta prica je samo prva dospela do medija. Sistem se mora menjati, to je evidentno, jer se grafiti slicni onom iz Majdanpeka pojavljuju sada na nekim drugim mestima, na kojima je to do skora bilo nezamislivo. I vazno je da ciscenje pocne, iz bilo kog dvorista, jer cekanjem, tavorenjem i stalnim ponavljanjem da nam je i pre bilo lose necemo postici nista.

  KOMENTAR (TV Vojvodina): Žare 19. 01. 2014. 19:53 @Boza Bogdanovic
  Od kada je bolje?! Čovek je tu od 1972. Pa i da je sad uspeo nešto da uradi, ko je to preduzeće doterao dotle, da ga ovaj vadi?

  KOMENTAR (TV Vojvodina): Razbarushen 19. 01. 2014. 17:43
  Sa ovakvom podrskom drzave i Begecka Nana bi mogla da vodi firmu. Zasto im dajete pare da funkcionisu kako im se hoce. Da ste te pare dali za otvaranje novih radnih mesta ne bi se nalazili u bunaru, vec bi plivali po toplim morima i uzivali. Sramota, pohapsiti te koji daju dozvolu da se ne placa porez, struja, voda, zdravstveno. Nama treba samuraj sa sabljom da vodi drzavu. Ko pruzi ruku da prosi, da mu se odma odsece i baci. Drugacije bi izgledao Srbistan, da se zakoni postuju. Posle nam Evropa kriva sto smo na dnu. Za bolji i napredniji Novi Sad i Evropsku Srbiju. Razbarusen NS

  TRECI KOMENTAR (TV Vojvodina): b 19. 01. 2014. 22:29 ; @Razbarushen
  Organizovana kampanja protiv dir. Spaskovskog traje jos od momenta kada je SNS pobedio na Izborima. Mnogi su bili ubedjeni da smeniti Spaskovskog zato sto je u kampanji dao javnu podrsku Dinkicu i Tadicu. TV-Zajecar je u vlasnistvu Sase Mirkovica. Jednom nedeljno gostuju neki od ljudi koje sam naveo u prvom komentaru i traze njegovu smenu. Insajder je novembra prikazao tri emisije o RTB-u. Min. Radulovic je „prepunio casu“ u Dnevniku RTS-a i usledilo je psovanje na Poslovodnom odboru.
  G. Simo, citavih 12 godina bio sam jedan od trojice najaktivnijih clanova DOS-a u Timockoj krajini. Medjutim, i sami znate da Peti oktobar nije ni postojao. Sve je to „laza i paralaza“. Svi politicki lideri u Srbiji su u neku ruku kadrovi Sluzbe bezbednosti, Mire Markovic, Karica, Miskovica i ostalih nasih „biznismena“.
  Borski okrug je pre 8 godina bio na ivici ambisa, odnosno pocetka gradjanskog rata, kada je Svetska banka naredila da se zatvori vec (namerno) upropasceni i opljackani RTB. Vise puta sam slao dugacke dopise u 16 Ambasada i u resorna Ministarstva, u kojima sam uvek potencirao da ispitano rudno bogatstvo RTB-a vredi oko 80 milijardi dolara, fakticki vise od 2 miliona stanova i kuca u Srbiji. Konacno su i nasi ministri „progledali“ i postavili Spaskovskog. To je bila prava prekretnica u radu RTB-a.
  G. Simo, mnogim ljudima u Srbiji ne odgovara „mir u kuci“, odnosno u RTB-u. Ako su prvenstveno Dacic i Vucic 100% sigurni da mogu naci boljeg gen. dir. RTB-a, neka ga postave. Ako da jos bolje rezultate, ja cu ga javno hvaliti u komentarima. A, sta ako pogrese. Ulog je veliki. U Srbiji su bar 90% direktora javnih preduzeca gori od njega. Sto prvo njih ne zamene.
  Boza Bogdanovic, Bor

  KOMENTAR (TV Vojvodina): Čvorović 19. 01. 2014. 23:03
  Božo Bogdanoviću, kao prvo – laž je da je Spaskovski podržao DS, čak imaš izjavu u Kuriru (30.11.2013): „Nikad nisam bio član DS, niti bih bio zajedno s Đilasom“. Podržao je i bio u SPS, URS i sada sa SNS.
  Drugo, ne znam kako te nije sramota da plasiraš priču kako Vučić ili bilo ko drugi, može da utiče na Insajder!
  Treće, epske priče o likovima kao što su Bidža, Palma, Spaskovski itd. više ne mogu i ne smeju da prolaze, jer svi dobijaju keš iz budžeta i onda glume male Cezare po svojim gradovima i palankama, a sve plaćamo mi, pa i ti Božo.

  CETVRTI KOMENTAR (TV Vojvodina): Boza Bogdanovic ; 20. 01. 2014. 08:06
  Objavio sam nekoliko hiljada komentara, a jos nikada nisam napisao da neko laze, kao sto je g. Cvorovic napisao o meni. Odgovoricu, tacku po tacku.
  1. U mom komentaru nigde ne pise da je dir. Spaskovski bio clan DS, vec da je on dao javnu podrsku tadasnjem Preds. Srbije Tadicu, kada je gostovao u Boru u poslednjoj kampanji, i to oba puta. U to sam se licno uverio. U tom momentu, Spaskovski je bio preds. OO URS, koja je bila u koaliciji sa DS na tim Izborima. Uzgred, Tadic i Djilas su u svadji, pa je Spaskovski vise puta zaratio u medijima sa Djilasom.
  2. Nigde nisam spomenuo da Vucic utice na Insajder?! Vec da je Insajder novembra emitovao tri emisije o RTB-u.
  3. Generalnog direktora RTB-a, NAJVECEG proizvodnog preduzeca u Srbiji, ne postavlja preds. opstine nego preds. Vlade Dacic i prvi potpreds. Vlade Vucic, na preporuku resornog ministra Bacevica. Zato sam i spomenuo Dacica i Vucica.
  4. RTB je dobijao „kes iz budzeta“, dok su ga vodili prethodni direktori, ukljucujuci i one koji javno kritikuju sadasnjeg gen. dir. RTB-a. Njihova imena naveo sam u prvom komentaru.
  5. RTB vec tri godine pozitivno posluje, zahvaljujuci dir. Spaskovskom i visokoj ceni bakra na svetskom trzistu. Placa sve dazbine, hrani porodice 5.500 zaposlenih i puni drzavnu kasu.
  G. Cvorovicu, iz iskustva znam da moje komentare kritikuju uglavnom puleni raznih „biznismena“ i ljudi koji zele zlo RTB-u i Srbiji. Drakulic obavezno opsuje, kada se spomene moje ime. Vise o tome moze se procitati u mojim komentarima u borskom Kolektivu.
  Boza Bogdanovic, Bor

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…