Почетак Корпоративна одговорност Рудник бакра Мајданпек и град пуних 65 сати у мраку

Рудник бакра Мајданпек и град пуних 65 сати у мраку

4 друго читање
0
0
972

Мајданпек и даље без струје

 

МАЈДАНПЕК. – Град и Рудник и даље су без електричне енергије. Ситуација је све тежа јер ће само за нормализацију водоснабдевања бити потребно четири до шест сати, а грејања 12 часова. Али, тек пошто се струја пропусти до свих трафо-станица.
Рудник бакра Мајданпек и град пуних 65 сати у мракуСада много више посла имају и у Руднику бакра Мајданпек који је у прва два дана, упоредо са напорима да сачува опрему, постројења и људе, несебично помагао граду (уступањем агрегата, обезбеђењем горива и пружањем стручне помоћи без већих проблема могли су да функционишу Општа болница, Дом здравља и друге установе и јавна предузећа). Са отапањем снега подиже се ниво воде на Северном ревиру, па се у први план ставља рад пумпи и значај одводњавања како би се сачувала опрема.
Рудник бакра Мајданпек и град пуних 65 сати у мракуМајданпечанима пристиже помоћ. Прву су, већ првог дана обезбедили РТБ Бор и ЕМС у храни и води. Хлеб (хиљаду векни) и храна (пет и по хиљада топлих оброка) стићи ће у току дана из Бора од РТБ-а – опет. Помаже и Синдикат рудара Рудника бакра Мајданпек. Обезбедили су и они хиљаду векни хлеба за грађане, али и сендвиче и сокове за рударе који раде. Укључио се и Црвени крст Србије, а сада помажу и други. Међу првима су у помоћ прискочили и Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије, али и Министарство одбране Владе Републике Србије, чији би агрегати могли да буду драгоцена помоћ и за РБМ ако оваква ситуација потраје.
На подручју општине појачана је безбедност јер је мајданпечким полицајцима пристигла помоћ колега из Бора. Стање у Мајданпеку је мобилно, али за сада, ни после 65 сати у мраку, нема наговештаја да ће струја брзо доћи.
Рудник бакра Мајданпек и град пуних 65 сати у мракуУ среду, 3.децембра, у 21,28 сати, Мајданпек је после нешто више од 52 сата на кратко добио електричну енергију. После 50-ак минута дошло је до новог прекида услед „испадања“ далековода. Квар је врло брзо лоциран на километар и по од Мајданпека, а екипе ЕМС-а су одмах изашле на терен и пре свитања започеле рад.
Очекивало се да ће квар брзо бити отклоњен. Међутим, радост Мајданпечана, који су без струје, воде и грејања веч четврти дан, кратко је трајала. Само неколико минута по успостављању снабдевања на комплетном подручју општине дошло је до испадања далековода.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…