Почетак Актуелно Мајданпек Рудник бакра Мајданпек уређује улаз у круг рудника

Рудник бакра Мајданпек уређује улаз у круг рудника

2 друго читање
0
0
1,081

Нова табла на улазу

 

После бројних инфраструктурних радова због планског проширења површинског копа, постављањем нове табле почело уређење улаза у круг рудника
РБМ
. – Након завршених бројних инфраструктурних радова, условљених планским ширењем површинског копа, у Руднику бакра Мајданпек су постављањем нове табле започели уређење улаза у круг предузећа. Жеља је да се тај простор учини примереним сврси и јасно означи.
Последњих неколико година запослени у Руднику бакра Мајданпек имали су велике инфраструктурне обавезе и послове због планског, развојног, проширења површинског копа. Подсетимо, требало је изместити деоницу магистралног, односно, пута првог реда непосредно испод Андезитског прста, затим, преместити далековод и телекомуникационо чвориште, а потом и корито реке Мали Пек, а да се притом све време ради и брине прво о производњи, а онда и о сопственој инфраструктури, рударским путевима и саобраћајницама, одводњавању и планирању површинског копа.
Урадили смо и поставили нову таблу величине 6,5 x 2,5 метара. Претходну смо израдили пре седам година, али смо желели да нова буде квалитетнија, са заштитом, тако да су слова од стиропора, сада готово пластифицирана – објашњава Небојша Благојевић из Конструкционог бироа и тима запослених у Производним услугама мајданпечког Рудника бакра који се побринуо за ново решење: – На улазу у рудник и треба да стоји једна оваква табла и да лепо изгледа.
Овај посао је, од идеје и набавке неопходног материјала до израде и постављања, трајао две недеље уз друге редовне послове.
Драгиша Трујић, бравар из централне радионице ПУС-а РБМ-а наглашава да је замена табле била потребна будући да је претходна израђена у другачијем поступку и од другог материјала: – Ово је квалитетније и трајније решење које пружа јачи визуелни утисак, јер су слова већа и имају трећу димензију.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…