Почетак Актуелно Мајданпек Санација Транспортног система 1 у РБМ-у

Санација Транспортног система 1 у РБМ-у

5 друго читање
0
0
1,119

Завршена још једна важна фаза

 

Монтажа челичне конструкције у тунелу је обављена, следи навлачење траке и електрорадови. – Запосленима у РБМ-у помаже екипа из РББ-а. – Почетком јула планиране прве пробе, а потом и пробни рад

Санација Транспортног система 1 у РБМ-уРБМ.- У наставку санације Транспортног система 1 Рудника бакра Мајданпек у предвиђеном року обављена је монтажа челичне конструкције транспортера. Она је подразумевала убацивање 68 „секција“ са носачима носећих и повратних ролни на претходно урађена анкерна места у тунелу кроз који пролази транспортни систем. Тиме је за корак ближа комплетна санација Транспортног система 1, која је услов за брже раскривање лежишта и динамичнију производњу у РБМ-у.
Санација Транспортног система 1 у РБМ-уЕкипа београдског „Анса стила“ поставила је секције у року, тако да је почело нивелисање и центрирање конструкције – каже Душан Петровић из тима за развој и инвестиције РБМ-а. – Припреме за навлачење и вулканизирање гумене траке су у току. Да би посао био обављен безбедно, радницима РБМ-а помоћи ће и група из Рудника бакра Бор. Почетак лепљења (везивања траке) условљен је испоруком лепка. Први спој ће се радити под надзором представника фирме из Пољске која испоручује лепак. Тај посао треба завршити између 15. и 20 јуна.

У међувремену, интензивно се постављају каблови главног дробиличног постројења и уграђују елементи система за његово отпрашивање. Чека се испорука електрокомпоненти из иностранства (на рокове се није могло утицати). Део електрорадова извешће АТБ ФОД из Бора, а део радници РБМ-а (монтажу регала и постављање енергетских каблова). Почетком јула могле би да почну пробе, а после тога и пробни рад, што ће значити и брже раскривање рудних лежишта.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…