Почетак Корпоративна одговорност Саобраћај из Мајданпека ка Кучеву враћен на стару трасу

Саобраћај из Мајданпека ка Кучеву враћен на стару трасу

1 друго читање
0
0
810

Нова деоница оспособљена

Како је и обећано, радови на 850 метара дугој деоници испод Андезитског прста завршени су пре 1. новембра. – Нови пут, коју су у складу са пројектом потпуно сами изградили запослени у РБМ-у, спреман за асфалтирање
Саобраћај из Мајданпека ка Кучеву враћен на стару трасуРБМ.
– Вест коју су Мајданпечани дуго очекивали стигла је данас нешто пре 15 часова. Саобраћај из Мајданпека ка Кучеву и Београду од сутра ће се поново одвијати старом трасом. Нова деоница магистралног пута испод Андезитског прста, дуга 850 метара, оспособљена је за саобраћај. То се догађа после три и по месеца током којих се, због планског проширења површинског копа Рудника бакра Мајданпек, саобраћај на релацији Мајданпек – Дебели луг и Кучево одвијао заобилазно, преко Партизанског пута.
Саобраћај из Мајданпека ка Кучеву враћен на стару трасуЗахваљујем се грађанима Мајданпека на стрпљењу и разумевању за Рудник бакра Мајданпек током протекла три месеца када се саобраћај одвијао заобилазницом – каже Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек. – Успели смо да, ипак, пре задатог рока, пре 1. новембра, пут оспособимо за саобраћај. Нову деоницу смо изградили сопственим снагама, у складу са пројектом и она је спремна за асфалтирање. До тога ће доћи када финансијски и временски услови дозволе, али је већ сада најкраћа за путовање ка Кучеву и Београду – рекао нам је Томић. Од њега смо сазнали да на овом потезу у наредних неколико година неће бити неопходна изградња моста.
Запослени у РБМ-у градили су нову деоницу по пројекту “Пут инвеста”. Упоредо су радили и на другим задацима, како у производњи тако и на премештању инфраструктурних објеката због неопходног ширења површинског копа и производње. То, наравно, није било лако.
Саобраћај из Мајданпека ка Кучеву враћен на стару трасуБило је веома тешко уз сав редован посао у производњи градити и пут. Али, трудили смо се, радили даноноћно и успели да све обавимо ваљано – додаје Бојан Јовановић, дипл.инж. саобраћаја у Руднику бакра Мајданпек.
На раскрсници са коповским путем већ су постављени семафори, а током дана ће и рампе крај којих ће дежурати сигналисти. Осим тога, главна раскрсница ће бити добро осветљена како би се постигла пуна безбедност у одвијању саобраћаја.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…