Почетак Актуелно Сарадња РТБ-а Бор и Хенкела

Сарадња РТБ-а Бор и Хенкела

3 друго читање
0
0
842

„Loktite“ технологија у рударству

 

Благоје Спасковски: Применом Хенкелових решења и технологије у рударству РТБ ће имати економичнију производњу. – Владимир Радуловић: Свака инвестиција у одржавање опреме вишеструко је исплатива
БОРСКО ЈЕЗЕРО
. – У сарадњи са Рударско-топионичарским басеном Бор компанија Хенкел Србија организовала је од 22. до 24. априла пролећни регионални скуп „Одржавање машина и опреме у рудницима бакра, олова и цинка. Представницима РТБ-а Бор и рудника Грот Врање, Рудник Горњи Милановац и Бучим из Македоније у хотелу „Језеро“ на Борском језеру Хенкел је представио актуелна „Loktite“ решења и технологије у рударској индустрији.

Отварајући скуп генерални директор Басена Бор Благоје Спасковски је истакао да у комбинату бакра верују да ће Хенкелове напредне технологије допринети ефикаснијем и квалитетнијем одржавању машина које се користе у рудницима у Бору и Мајданпеку: – Са новом топионицом и фабриком сумпорне киселине РТБ Бор постаје бренд Србије, а са новооткривеним лежиштима постаће бакарни центар света. То говори да је Хенкел на правом месту за пласман производа у области рударства јер само велики могу опстати са великима. Применом Хенкелових решења и технологије у рударству РТБ ће имати економичнију производњу.
На скупу на Борском језеру компанија Хенкел, која запошљава 47 хиљада људи, представила је напредне технологије и решења за одржавање дробилица, флотацијских млинова, индустријских пумпи и осталих машина у рударској производњи.Напредним технологијама Хенкел санира оштећења рударске опреме услед појачане абразије и корозије и тако продужава њен радни век и повећава ефикасност производних процеса. Свака инвестиција у одржавање опреме вишеструко је исплатива – истакао је представник компаније Хенкел Србија Владимир Радуловић.
Осим презентације и теоријског дела, на овом стручном скупу на Борском језеру Хенкелови стручњаци приказали су и практичну употребу производа ове компаније.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…