Почетак Актуелно Сарадња РТБ-а Бор и компаније „Komatsu Mining“

Сарадња РТБ-а Бор и компаније „Komatsu Mining“

5 друго читање
0
0
985
Сарадња РТБ-а Бор и компаније „Komatsu Mining“

Још јачи и професионалнији

 

РТБ Бор међу првима купио највећи багер у Европи. – На коповима у Бору и Мајданпеку раде четири нова „комацу“ багера и у плану је набавка још три

Сарадња РТБ-а Бор и компаније „Komatsu Mining“РТБ БОР. – На површинским коповима у Бору и Мајданпеку раде четири нова „комацу“ багера и у плану је набавка још три чиме би се омогућила годишња производња 80 хиљада тона бакра у рудницима у Бору и Мајданпеку. О томе су на састанку у Бору разговарали Валтер Норберт, генерални директор компаније „Komatsu Mining“ и генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски, са сарадницима.
РТБ Бор је међу првима купио највећи багер у Европи који одједном може да подигне 55 тона материјала и са само четири кашике напуни „дампер“ носивости 220 тона. Цена утовара новим багером је два пута нижа у односу на конвенционалне багере. Задовољни смо и радом багера и одржавањем, а још више сарадњом са компанијом „Коматсу Мининг“, јер велики сарађују са великима – оценио је на састанку генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски и изразио захвалност Влади Србије и стручњацима који су подржали интензивни развој Басена Бор, који је у борско и мајданпечко рударство уложио 80 милиона евра.
Са менаџментом РТБ-а Бор имали смо отворен и пријатељски разговор. Задовољан сам сарадњом која успешно траје 3-4 године и из дана у дан наши односи су све професионалнији. Обе компаније убудуће биће још јаче и професионалније – задовољан је разговорима у Бору генерални директор компаније „Коматсу Мининг“ Валтер Норберт.
После разговора са менаџментом РТБ-а Бор представници компаније „Коматсу Мининг“ посетили су површински коп „Велики Кривељ“ и уверили се у рад новог багера, а у реновираном хотелу „Језеро“ на Борском језеру одржали су презентацију своје компаније.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…