Почетак Корпоративна одговорност Сарадња РТБ-а Бор и Регионалне ТВ Бор

Сарадња РТБ-а Бор и Регионалне ТВ Бор

1 друго читање
0
0
865
Документарни филм о “Клубу Јама”

Документарни филм о “Клубу Јама”

 

Осим документарне приче о историјату и раду у јами Рудника бакра Бор, у филму “Клуб Јама” приказани су поступак и сигурносне мере за безбедно спуштање туриста на 11. хоризонт у “Клуб Јама” на 400 метара испод површине земље. – Филм ће бити приказиван туристима пре силаска у јаму

БОР – Рударско топионичарски басен Бор и Регионална телевизија Бор завршили су снимаје и монтажу документарног филма о безбедном силаску на 11. хоризонт, на 400 метара испод земље, где се налази јединствена туристичка атракција у свету – “Клуб Јама”. У филму су, осим документарне приче о историјату и раду у јами Рудника бакра Бор, приказани поступак, сигурносне мере и шта све треба предузети да би се посетиоци безбедно спустили на ту дубину.
У снимању филма, као статисти и “глумци” учествовали су “туристи” из Бора, водич и координатор групе. Већина статиста први пут је сишла у борску јаму и сви су одушевљени новим искуством.
До сада су “Клуб Јама” највише посећивали наши бивши радници и пензионери. Имали смо организоване групе туриста из Србије, али и из иностранства. Туристе највише интересује какви су услови рада у јами и које су величине јамски ходници, желе да виде рударску опрему и механизацију и да чују анегдоте из рударског живота – прича Миломир Живковић, референт за безбедност и здравље на раду и туристички водич у “Клубу Јама”.
Осим посете “Клубу Јама” туристи имају прилику да, са видиковца на ивици старог борског површинског копа, виде и панораму погона РТБ-а Бор и града у позадини.
Филм “Клуб Јама” заједнички су реализовали РТБ Бор – Служба за односе са јавношћу (Горица Тончев Василић и Милољуб Милошевић) и Регионална телевизија Бор (Жаклина Јовановић, Дарко Стојадиновић, Драган Василић, Мирко Марјановић, Исмет Хотњанин и Срђан Милијић).
Документарни филм о безбедном силаску у јаму биће приказиван туристима пре него што сиђу у “Клуб Јама”, а да је боравак у подземним просторијама борског рудника безбедан – ускоро ће моћи да виде и гледаоци Регионалне телевизије Бор.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…