Почетак Актуелно Сектор за заштиту од пожара организовао за раднике ТИР-а јавну показну вежбу

Сектор за заштиту од пожара организовао за раднике ТИР-а јавну показну вежбу

4 друго читање
0
0
2,657

Теоријска и практична знања о противпожарној заштити

TIR组织员工开展消防演练
丰富消防知识 提升消防技能

Борски ватрогасци показали су запосленима ТИР-а како се правилно активира противпожарни апарат и како се рукује њиме, али и на који начин се спасавају људи из пожара и извлаче на сигурно
ТИР
. – Сектор за заштиту од пожара Топионице и рафинације, у сарадњи са ватрогасно-спасилачком јединицом Одељења за ванредне ситуације Полицијске управе у Бору, данас је на платоу између Топионице и Фабрике сумпорне киселине организовао за запослене јавну показну вежбу у области противпожарне заштите. Борски ватрогасци најпре су објаснили радницима ТИР-а како се пожар гаси, са које стране се прилази ватри и како се исправно активира противпожарни апарат, а онда и демонстрирали гашење ватре. Учинили су то, потом, и добровољци међу „гледаоцима“. У другом делу теоријске и практичне обуке изведена је симулација спасавања радника из „пожара“ на филтеру за пречишћавање гасова у Фабрици сумпорне киселине.
Циљ превентивне обуке из области ЗОП-а је да радници науче како се и шта ради у случају акцидентних ситуација. На то нас, између осталог, обавезује и закон. Показали смо им и како се правилно активира противпожарни апарат и како се рукује њиме, а видели смо и на који начин се спасавају људи из пожара и извлаче на сигурно. Мислим да смо овом јавном показном вежбом успели да им дочарамо колико је пожар озбиљна ствар и колико је важна правовремена и адекватна реакција у таквим ситуацијама – рекла је руководилац Сектора заштите од пожара у ТИР-у Војка Ђуришић.
Показна вежба заштите од пожара реализована је у оквиру акције „Месец безбедне производње“, коју Компанија у јуну спроводи под слоганом „Заштита од ризика, уклањање скривених опасности, спречавање незгоде“.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …