Почетак Корпоративна одговорност Serbia Zijin Copper донирала заштитну опрему Туристичкој организацији Бора

Serbia Zijin Copper донирала заштитну опрему Туристичкој организацији Бора

6 друго читање
0
0
920

За безбедну спелеолошку авантуру у „Верњикици“

БОР. – Пошто је Завод за заштиту природе био јасан у погледу услова под којима се могу организовати посете пећине „Верњикица“ код Злота, а један од тих услова тицао се и набавке заштитне опреме за туристе, Serbia Zijin Copper донирала је (9. новембра) Туристичкој организацији Бора обућу, одећу, шлемове и флуоросцентне прслуке у вредности 150 хиљада динара. Захваљујући овој заштитној опреми, љубитељи пећина моћи ће на безбедан начин да уживају у спелеолошкој авантури и разгледању километар дуге „Верњикице“. У пећини ће, по инструкцијама Завода за заштиту природе, микроклима морати да остане нетакнута, па неће бити никаквих „козметичких“ радова. Посетиоци ће њеним чарима моћи да се диве, али у пратњи водича и по мраку. Јер, поред заштитне опреме, услов за активирање ове пећине био је и да у „Верњикици“ нема никакве расвете. Биће дозвољене само лампе на шлемовима, које је већ обезбедила Градска управа.
И овога пута Serbia Zijin Copper показала је друштвену одговорност, па се надам да је ова донација само увод у даљу сарадњу са компанијом. Сада нам, пошто смо на поклон добили заштитну опрему, преостаје само израда елабората и договор са „Србијашумама“ око активирања „Верњикице“ – рекла је директорка Туристичке организације Бора Бобана Грамић и позвала менаџмент и запослене у Serbia Zijin Copper да посете пећину када буде отворена.
Очекује се да ће „Верњикица“ бити отворена наредне године, а до тада је туристима на располагању „Лазарева пећина“, за коју кажу да је најдужа откривена пећина у Србији. Дугачка је седам километара и до сада ју је посетило више од 6.300 туриста.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …