Почетак Актуелно Serbia Zijin Copper оспособила за рад мерну станицу у Слатини код Бора

Serbia Zijin Copper оспособила за рад мерну станицу у Слатини код Бора

5 друго читање
0
0
917

Уграђен нов анализатор за праћење концентрације сумпор-диоксида

Вредност уређаја, са комплетном опремом, износи око два и по милиона динара. – Мерна станица у Слатини једна је од пет таквих станица у Бору, које су део државне мреже Агенције за заштиту животне средине, па су подаци о квалитету ваздуха доступни у реалном времену на сајту сепа.гов.рс.
SERBIA ZIJIN COPPER
. – Serbia Zijin Copper купила је и уградила нов анализатор за праћење концентрације сумпор-диоксида у Слатини и тиме оспособила за рад аутоматску мерну станицу у овом селу код Бора. Вредност уређаја, са комплетном опремом, износи око два и по милиона динара.
Мерна станица у Слатини једна је од пет таквих станица у Бору, које су део државне мреже Агенције за заштиту животне средине, па су подаци о квалитету ваздуха доступни у реалном времену на сајту сепа.гов.рс.
Грађанима Бора доступни су подаци о квалитету ваздуха са три мерне станице у државном власништву, које се налазе у Градском парку, код Института за рударство и металургију и у Брезонику, али и са још две које је у Кривељу и Слатини поставила компанија.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…