Почетак Корпоративна одговорност Serbia Zijin Copper помогла изградњу модерног дечијег игралишта „Црвенкапа“ у Бору

Serbia Zijin Copper помогла изградњу модерног дечијег игралишта „Црвенкапа“ у Бору

16 друго читање
0
0
758

За безбрижно детињство борских малишана

Компанија је прошле године предшколској установи „Бамби“ донирала доставно возило, градској болници поклонила савремени уређај за разбијање камена у бубрегу, а сада је изградњу модерног дечијег игралишта помогла са четири милиона динара. – Друштвена одговорност, као једна од пресудних брига за Serbia Zijin Copper увек је усмерена на јавне интересе попут здравства, образовања и деце. Деца заслужују нашу посебну пажњу, јер су нада локалне заједнице и будућност земље. Због тога, пре свега, треба да им обезбедимо безбрижно детињство. Малишанима вртића „Црвенкапа“, али и осталој деци, у име компаније желим безбрижне и радосне дане на овом лепом игралишту, казао је заменик генералнг директора Serbia Zijin Copper Simon Ling на манифестацији која је уприличена поводом завршетка изградње дечијег игралишта
SERBIA ZIJIN COPPER
. – Друштвена одговорност, као једна од пресудних брига за Serbia Zijin Copper, увек је усмерена на јавне интересе попут здравства, образовања и деце. Компанија је прошле године предшколској установи „Бамби“ донирала доставно возило, градској болници поклонила је савремени уређај за разбијање камена у бубрегу, а сада је са четири милиона динара помогла изградњу модерног дечијег игралишта „Црвенкапа“.
Захваљујући се онима који су дизајнирали и изградили модеран дечији парк, али и граду Бору за организацију, заменик генералнг директора Serbia Zijin Copper Simon Ling истакао је задовољство што у име компаније присуствује церемонији поводом завршетка тих радова и додао да му је драго што види модерно дечије игралиште које га, како је рекао, подсећа на његово детињство. Да будем искрен, подвукао је, нисам тада имао прилику да и ја уживам на овако лепом игралишту.
Деца заслужују посебну пажњу, јер су нада локалне заједнице и будућност земље. Због тога, пре свега, треба да им обезбедимо безбрижно детињство. Малишанима вртића „Црвенкапа“, али и осталој деци, желим у име компаније безбрижне и радосне дане на овом лепом игралишту – казао је Simon Ling на манифестацији која је уприличена данас поводом завршетка изградње дечијег парка, у „срцу“ града.
Градоначелник Бора Александар Миликић истакао је да су изградњу дечијег игралишта код вртића „Црвенкапа“ заједно иницирали првенствено Serbia Zijin Copper и град Бор. – Компанија је и овим гестом, вредним четири милиона динара, покала да је друтшвено одговорна, па сам сигуран да ћемо и убудуће заједно инвестирати у побољшање квалитета живота у Бору. Zijin, мимо тога што улаже у локалну заједницу, много помаже и на републичком нивоу и то је велика ствар – подвукао је градоначелник.
Игра је саставни део детињства и једини посао који деца треба да имају, а на овом модерном игралишту ће га бити на претек. Јер, треба пробати све љуљашке, клацкалице, тобоган, коњић, њихалицу и остале играчке. Цело игралиште, подлога и сви реквизити за игру, израђени су од безбедних материјала и у складу су са важећим европским стандардом о безбедности опреме за дечија игралишта. Наредних дана, по речима градоначленика Бора, ЈКП 3. октобар уредиће и простор око дечијег игралишта.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …