Почетак Корпоративна одговорност Serbia Zijin Copper стипендираће 100 најбољих средњошколаца Борског округа

Serbia Zijin Copper стипендираће 100 најбољих средњошколаца Борског округа

14 друго читање
0
0
902

Компанија улаже 560.000 долара у програм стипендирања

Сваке године 100 изузетних ђака из 11 средњих и стручних школа Борског округа имаће подршку Zijina у постизању одличних резултата током школовања. Половина стипендија биће додељена ђацима средњих школа на територији Бора, рекао Zou Gang
БОР
. – Свечаним потписивањем уговора о плану Zijina за развој образовања под називом „Будућност“ 26. маја у градској кући у Бору, компаније Serbia Zijin Copper и Serbia Zijin Mining још једном су показале друштвену одговорност, бригу о локалној заједници, као и несебично пружање помоћи градским властима у унапређењу квалитета живота свих грађана.
Након потписивања уговора Serbia Zijin Copper почеће програм стипендирања ученика 11 средњих и стручних школа Борског округа, а сваке године 100 изузетних ђака добиће стипендију као подстицај за даље образовање и усавршавање.
Заменик генералног директора Zou Gang изразио је задовољство што у име компаније присуствује церемонији потписивања овог значајног пројекта за развој образовања не само у Бору, већ у читавом округу и наду да ће допринос развоју образовања имати утицај на цело друштво.
Уложићемо 560.000 америчких долара у програм стипендирања, а сваке године 100 изузетних ђака из 11 средњих и стручних школа Борског округа имаће подршку Zijina у постизању одличних резултата током школовања. Половина стипендија биће додељена ђацима средњих школа на територији Бора. Држаћемо се пословног принципа „развој рударства за допринос друштвеној заједници“ и трудићемо се да остваримо већу сарадњу са државним институцијама и друштвеном заједницом у свим областима, како би поделили резултате развоја наше компаније са свим запосленима и грађанима овог краја – рекао је Gang новинарима.
Serbia Zijin Mining, као једна од потписница уговора, донираће уџбенике за 1.645 ученика основних школа од петог до осмог разреда, око 3.300 ранаца за све ученике основних школа, а у наредних пет година стипендираће 50 одличних ученика средњих школа са по 700 долара да би, како су изјавили медијима, у значајној мери олакшали финансијски притисак породицама ученика и ојачали самопоуздање код одличних ђака. Укупна вредност донације ове компаније је 30 милиона динара.
Градоначелник Бора Александар Миликић искористио је прилику да још једном подсети на велико пријатељство и подршку обе кинеске компаније, које су својим пословањем створиле одличне услове за привредни развој града и подизање животног стандарда.
Компанија је показала да уме да решава историјска еколошка питања, а сведоци смо и да уме врло одговорно и директно да брине о друштвеној заједници и деци. Подсетићу вас да је Zijin у претходном периоду имао разумевања и уложио доста финансијских средстава у области здравства и социјалне заштите, па овим пројектом показује још већу друштвену одговорност и бригу о деци и омладини. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду поставити стандарде како треба да се понашају компаније које послују у Србији – рекао је Миликић.
Директорка О.Ш. „Вук Караџић“ Ивана Пајкић захвалила се компанијама Zijin на разумевању и помоћи која ће много значити деци и родитељима.
Обе компаније су препознале потребу да активно учествују у унапређењу образовног система и пруже подршку локалној заједници, у овом случају родитељима и ђацима, па желим да им се у име свих школа захвалим за друштвено одговорно пословање и понашање – казала је Пајкићева.

Још повезаних текстова
В Д.Лилић Петровић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Санирана четири километра локалног пута од Доње Беле Реке до фабрике креча Заграђе

Обезбеђено 200 тона ризле СЗК.– Захваљујући ангажовању запослених у Заграђу, недавно…