Почетак Актуелно Шестог августа Бор дочекује високе званичнике

Шестог августа Бор дочекује високе званичнике

5 друго читање
0
0
974

   РТБ. – Рударски Бор биће петог и шестог августа, на Дан рудара Србије и свој – Дан компаније, домаћин сталном координатору Уједињених нација Вилијаму Инфантеу, који ће предводити делегацију високих званичника, амбасадора и представника амбасада Канаде, Аустралије, Финске, Шведске, Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.
Дан рудара СрбијеОсмочлана делегација са Инфантеом на челу у Бор долази 5. августа и тада ће, након разговора са генералним директором РТБ-а Благојем Спасковским, посетити површински коп „Велики Кривељ“, јамско рудно тело „Т2“ и подземни „кафић“, а у поподневним сатима разгледаће Злотске прећине. Шестог августа ће, пре свечаности која ће поводом Дана РТБ-а бити уприличена у Клубу РТБ-а Бор у Брестовачкој Бањи, високи званичници из поменутих земаља разгледати градилиште нове топионице и присуствовати ливењу анода, а након тога ће бити гости у Скупштини општине Бор.
Дан рудара СрбијеПетог августа ће, такође у склопу обележавања Дана рудара Србије и Дана компаније, у Народној библиотеци у Бору бити промовисана књига „110 година Басена Бор“, аутора Мирослава Радуловића, а у хотелу „Језеро“ на Борском језеру биће организован свечани ручак за запослене који су стекли услов за одлазак у пензију између два празника. Из четири зависна предузећа Рударско-топионичарског басена Бор, у пензију ће бити испраћено 138 рудара, међу којима су и 23 жене.
Дан рудара СрбијеПрослава Дана рудара Србије и Дана компаније почеће традиционалном рударском будилицом која ће проћи главним градским улицама и насељима. У Брестовачкој Бањи ће, потом, бити уприличен пријем за бројне пословне партнере, пријатеље компаније и представнике друштвено-политичког живота Тимочке Крајине, али и целе Србије. У официјелном делу најбољим басенским радницима ће и ове године бити уручена Шистекова награда, највише признање које РТБ уручује за допринос развоју компаније.
Дан рудара СрбијеОбележавање Шестог августа биће завршено спектакуларним концертом „Парног ваљка“ у амфитеатру Дома културе, уз ватромет. За све љубитеље овог бенда организован је бесплатан аутобуски превоз из Мајданпека и свих села борске општине.
У Мајданпеку ће Дан рудара бити обележен 5. августа, када ће у вечерњим сатима на градском тргу бити организован целовечерњи програм.
Комбинат бакра је, као главни носилац и покретач привреде у Бору и региону, и ове године пружио финансијску потпору бројним манифестацијама у обалсти културе и спорта које поводом Дана рудара Србије организују градске установе и спортска друштва.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …