Почетак Култура Шездесет девети рођендан „Колектива“

Шездесет девети рођендан „Колектива“

2 друго читање
0
0
1,125

Године које обавезују

 

Истрајан у давно постављеним и утртим стандардима, доследан а занимљив, „Колектив“ чува свој реноме непристајања на малограђански укус. Он информише, не распамећује. У времену таблоидизације традиција је његова снага најјача
Шездесет девети рођендан „Колектива“РТБ
. – „Колектив“, иако на самом прагу осме деценије, чврсто и „постојано кано клисурине“ брани своје постојање и опстајање. И даље информише, али притом не распамећује! Он је озбиљан привредни лист, најстарији у земљи. Истрајан у давно постављеним и утртим стандардима, доследан а занимљив, он чува свој реноме непристајања на малограђански укус. Одолева сензационализму јер су његови новинари руковођени истином, а не интересима.

Честитка Удружења новинара Србије
Поштоване колегинице и колеге, честитамо 69. рођендан.
“Колектив” је један од ретких преосталих компанијских медија у Србији и утолико је његов значај већи. Удружење новинара Србије (УНС) сматра да је пристојно, а то подразумева и критичко, новинарство могуће и потребно, не само у јавном, него и у пословном животу. Зато подржавамо компанијско новинарство као значајну полугу у развоју бизниса у Србији.
И наравно, када су јубилеји у питању, не смемо да заборавимо значај вашег листа за очување и проучавање историје привредног и друштвеног развоја, не само Бора и околине, већ и Србије и бивше Југославије.
Љиљана Смајловић, председница
Нино Брајовић, генерални секретар
„Колектив“ никада није био жута штампа и никада то неће ни бити. У времену таблоидизације традиција је његова снага најјача.
Пуних 69 година „Колектив“ је првенствено саборац Рударско-топионичарског басена Бор у тешким временима. Пред њим је, као и пред Басеном, још једна година нових изазова у којој се решава питање статуса и приватизације. Заједно одолевају свим искушењима и табају пут ка правом решењу достојном традиције и угледа и какав имају.
Шездесет девети рођендан „КолективаИако се суштински за његова живота, од 1. новембра 1947. године до данас, мало тога променило, треба рећи да су до сада одштампана 2.274 броја у тиражу од преко 22 милиона примерака. Написано је више од 260.000 новинарских текстова илустрованих са 26.000 фотографија.
Упоран и педантан хроничар збивања у РТБ-у и око њега „Колектив“ је, са навршених 69 лета, у годинама које обавезују. Обавезују на верност компанији, читаоцима, писму. Обавезују на то да му читаност и утицај расту.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Култура

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …