Почетак Актуелно “Шистековци“:Ивица Јакша, главни електроинжењер РБМ-а

“Шистековци“:Ивица Јакша, главни електроинжењер РБМ-а

2 друго читање
0
7
1,847

Кад награда изненади

Са више од 10 година релевантног радног искуства у тешкој индустрији, најпре је ангажован на електрорадовима нове флотације, а потом су његова стручност, рад и знање били неопходни и у другим производним целинама мајданпечког рудника. – Одличан тимски радник и доказани стручњак у више пројеката

“Шистековци“:Ивица Јакша, главни електроинжењер РБМ-аРБМ.- На вест да је предложен, а потом и постао један од добитника овогодишње награде “Инжењер Шистек” која се за изузетне резултате у раду, као највише признање, додељује у Рударско топионичарском басену Бор, Ивица Јакша (41), главни електроинжењер у Руднику бакра Мајданпек, био је искрено изненађен и затечен, помало и забринут.
“Шистековци“:Ивица Јакша, главни електроинжењер РБМ-аСам предлог мојих колега и претпостављених да баш ја будем овогодишњи добитник тог највишег признања, изненадио ме је. На награду нисам ни помишљао, будући да у РБМ-у радим тек пет година – скромно признаје Ивица, рођени Боранин са дипломом Електронског факултета у Нишу. Рад у РБМ-у започео је са искуством стеченим у Фабрици бакарних цеви и Немачкој: – Брине ме, међутим, то што ова, као и свака награда, обавезује да се убудуће ради и више, а ја сам већ давао свој максимум на баш сваком послу и задатку.
У Руднику бакра Мајданпек, пре него што је постао главни електроинжењер, био је ангажован на електрорадовима у новој флотацији. Потом су његова стручност и рад били неопходни и у другим производним целинама, не само флотације, већ читавог РБМ-а, па су обавезе постале бројније.
“Шистековци“:Ивица Јакша, главни електроинжењер РБМ-аКада је реч о мом послу најкомпликованије, најзахтевније је одржавање опреме у новој флотацији и њено очување у пројектованом стању. Како је то истовремено и највећи изазов, јер у питању су, не само нова опрема, већ и технологија, технолошка и иновативна решења, ипак није тешко – објашњава овај млади стручњак. Он додаје да стара опрема, која је такође у великој мери ангажована у производњи, представља проблем у погледу одржавања и поузданости: – Њу полако модернизујемо, пошто је претходно добро упознамо, а тимским радом “утегнемо” на свим линијама производње.
Са више од 10 година релевантног радног искуства у тешкој индустрији, укључујући металургију, прераду руда и тестирање нових постројења, те њихово пуштање у рад, Ивици Јакши се из дана у дан поверавају нови задаци на одржавању опреме како у флотацији, тако и на површинском копу. У Руднику бакра Мајданпек, где лаких послова нема, важи за стручњака и човека којем ни један посао није тежак. Одличан је тимски радник и доказан стручњак на више инвестиционих пројеката у оквиру постројења за концентрацију бакра и племенитих метала са повећањем производње од 3,5 на шест милиона тона влажне руде годишње, као и њеним будућим растом. Такав досадашњи рад, стручност и резултати препоручили су га за највише инжењерско признање у Рударско топионичарском басену Бор, за награду „Инжењер Шистек“.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…