Почетак Актуелно Скупштина РТБ-а Бор донела одлуку о формирању јединствене компаније

Скупштина РТБ-а Бор донела одлуку о формирању јединствене компаније

7 друго читање
0
1
2,599

Једногласно за једно предузеће

Б. Спасковски: Ништа се не губи и ништа не отписује, већ се само анулирају међусобна потраживања. РББ више неће дуговати ТИР-у ништа, нити ће, рецимо, РБМ нешто дуговати РББ-у. Све ће бити заједничко! Спајањем зависних предузећа изгубиће се и унутрашњи ПДВ, што ће значајно утицати на ликвидност компаније
Скупштина РТБ-а Бор донела одлуку о формирању јединствене компаније РТБ
. – Скупштина РТБ-а Бор донела је на данашњој седници одлуку о статусној промени, којом се зависна предузећа – Рудници бакра Бор, Рудник бакра Мајданпек и Топионица и рафинација – припајају Матичном и са њим формирају заједничку, јединствену компанију. Одлука о спајању четири у једно предузеће ступиће на снагу даном регистрације у Агенцији за привредне регистре, најдуже за 60 дана.
Скупштина РТБ-а Бор донела одлуку о формирању јединствене компаније Статусна промена произилази из Унапред припремљеног плана реорганизације РТБ-а, правно-економског документа поткрепљеног пре годину и по дана судском одлуком. Дакле, реч је о једној од обавезујућих мера из УППР-а која претходи промени власничке структуре, односно проналажењу стратешког партнера за РТБ Бор.
Скупштина РТБ-а Бор донела одлуку о формирању јединствене компаније РТБ постаје јединствена компанија, а капитал и имовина пребацују се у једну фирму. Ништа се не губи и ништа не отписује, већ се само анулирају међусобна потраживања. Тако, на пример, РББ више неће дуговати ТИР-у ништа, нити ће, рецимо, РБМ нешто дуговати РББ-у. Све ће бити заједничко! Спајањем зависних предузећа изгубиће се и унутрашњи ПДВ, што ће значајно утицати на ликвидност компаније. Неће више бити продаје концентрата, већ његове предаје и прераде у Топионици. Са једног места ће се водити технологија у рударству и металургији, са једног места ће се управљати кадровима и са једног места биће набављани сви инпути. Све то треба да допринесе и бољим производно-финансијским резултатима и бољем пословању компаније. Радници не губе никаква права, сви остају на послу и нико неће бити оштећен – изјавио је након седнице Скупштине РТБ-а Бор генерални директор Благоје Спасковски.
Скупштинска одлука о спајању зависних предузећа у јединствену компанију донета је једногласно, а за њу су гласали представници предузећа која имају уделе у капиталу РТБ-а Бор. Одлуком о статусној промени одобрава се и ступа на снагу Уговор о статусној промени припајања, чији је нацрт објављен на сајту Агенције за привредне регистре.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …