Почетак Актуелно Смањују се бука и утицај минирања на локално становништво

Смањују се бука и утицај минирања на локално становништво

4 друго читање
0
0
1,329

Нове тест-пробе трећег, петог и седмог маја

Пре почетка минирања, у сва три термина огласиће се као знак упозорења три звучна сигнала. Након тога, један звучни сигнал ће бити знак да је минирање завршено
SERBIA ZIJIN COPPER
. – У циљу даљег смањења утицаја потреса и буке на локално становништво, пре свих на становнике Брезоника, трећег, петог и седмог маја, од 9 до 11 сати, биће поновљена тест-проба код вентилационог окна за рудник „Јама“ које је најближе том насељу. Минирање које ће се обавити у тим терминима биће изведено и због добијања релевантних података за израду техничке пројектне документације борског Института за рударство и металургију.
Пре почетка минирања, у сва три термина огласиће се као знак упозорења три звучна сигнала. Након тога, један звучни сигнал ће бити знак да је минирање завршено.
Резултати ранијих минирања показали су да је 27. априла највиша измерена вредност буке у децибелима износила 83, а просечна је била у опсегу 37-45 децибела. Два дана касније, 29. априла, највиша измерена вредност буке у децибелима износила је 73, док се просечна кретала у распону 35-45 децибела.
За заптивање и апсорпцију звука употребљавају се трослојне висеће платформе, а на три стране канала постављене су гумене облоге отпорне на хабање. Предвиђена је и употреба цераде или памучне звучне изолације на улазу у окно, као и прилагођавање минирања сегментираним набојем експлозива и већим бројем минских бушотина. Додатно ће бити примењена и мера испуштања воде под притиском, на радној површини окна.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …