Почетак Актуелно Снежно невреме отежало допрему концентрата из Мајданпека и Прахова

Снежно невреме отежало допрему концентрата из Мајданпека и Прахова

2 друго читање
0
0
719

Концентрат касни, рад нове топионице угрожен

 

РТБ. – Залеђене скретнице, нерашчишћени сметови због чега се железничке шине на појединим местима не виде, смрзавање горива у локомотивама које се непрестано кваре – разлози су веома отежане допреме концентрата до Бора и топионице, не само из Прахова, већ и из Мајданпека.
Јучерашња производња из рудника подно Старице, иако преполовљена због снежног невремена, није могла железницом да се „пробије“ до Бора, а да ли ће данас – велико је питање. До нове топионице, да не остане без концентрата, треба да стигне 475 тона мајданпечке сировине, у 19 вагона. У супротном, њен рад ће бити угрожен.
Допрема увозног концентрата из Прахова обавља се „на мишиће“, такође, уз непрестане интервенције код предузећа „Карго Србија“. Одатле у Бор дневно на прераду стиже око 400 тона увозне сировине.
Железничком пругом Бор-Прахово-Бор годишње се превезе више од пола милиона тона терета, углавном концентрата и сумпорне киселине. Та деоница је у веома лошем стању, о чему сведочи и недавно исклизнуће са шина цистерни које су превозиле сумпорну киселину.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…