Почетак Актуелно Србија Зиђин Копер наставља да помаже образовним установама

Србија Зиђин Копер наставља да помаже образовним установама

0 друго читање
0
0
854

Милион динара за опремање сеоске школе у Доњој Белој Реци


Србија Зиђин Копер донирала подружном одељењу Основне школе „Свети Сава“ из Доње Беле Реке милион динара за опремање фискултурне сале, куповину компјутерске опреме и изградњу игралишта

СЗК. – Србија Зиђин Копер уручила је (27. марта) подружном одељењу Основне школе „Свети Сава“ из Доње Беле Реке донацију вредну скоро милион динара. Средства су утрошена за опремање фискултурне сале, куповину компјутерске опреме и изградњу игралишта, чему су се највише обрадовали предшколци. Настава у овој сеоској школи коју похађа 36 ђака биће квалитетнија, а учење првих лекција применом модерних дигиталних средстава много забавније.

Након опремања свих учионица мултимедијалним уређајима створени су услови да се настава у подружном одељењу у Доњој Белој Реци обавља најсавременијим наставним методама, па ће и ученици моћи да стекну дигиталне вештине од најранијег узраста. Омогућени су и квалитетнији часови физичког васпитања, јер је део новца утрошен за куповину струњача, гимнастичарских справа и лопти. Србија Зиђин Копер финансирала је и уређење простора испред школе, где су постављене љуљашке, клацкалице, тобоган и кућица за играње – рекла је заменица директора ове школе Јасна Милићевић.

Ђаци и њихови учитељи су у знак захвалности приредили срдачан пријем за представнике менаџмента, а руководилац Службе за ЕСГ Фенг Куи обећао је несебичну помоћ компаније у подизању квалитета образовања у Бору и Мајданпеку, као и у свим сеоским срединама.

Драго ми је што смо допринели садржајнијем учењу и боравку ученика нижих разреда у школи у Доњој Белој Реци и захваљујемо се на гостопримству. Наставићемо да подржавамо образовне установе и улажемо у знање нових генерација – казао је он.

Још повезаних текстова
В Д.Лилић Петровић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Санирана четири километра локалног пута од Доње Беле Реке до фабрике креча Заграђе

Обезбеђено 200 тона ризле СЗК.– Захваљујући ангажовању запослених у Заграђу, недавно…