Почетак Актуелно Србија Зиђин Копер организовала „Радничке спортске игре 2023.“

Србија Зиђин Копер организовала „Радничке спортске игре 2023.“

0 друго читање
0
0
497

“Сви смо победници, без обзира на пласман који остваримо!”

Србија и Кина деле исти жар и интересовање према спорту и подједнако воле фудбал, кошарку, одбојку, стони тенис и друге спортове. Зато верујем да ће током ових спортских игара сви учесници показати снажан колективни, борбени, пријатељски и такмичарски дух, рекао извршни заменик генералног директора Танг Куангрен, који је у име менаџмента и синдиката отворио „Радничке спортске игре 2023.“ – Запослени у свим огранцима Србија Зиђин Копер, њих око 200, такмичили су се у девет дисциплина, а победници су добили новчане награде

СЗК. – Кабинет генералног директора Србија Зиђин Копер, у сарадњи са синдикатима, други пут су данас у хотелу „Језеро” на Борском језеру организовали радничке спортске игре. Компанија је прво спортско надметање међу запосленима, подсетимо, организовала октобра 2020. Наредне две године „побеђивала је“ корона и није дозволила да ова лепа манифестација досад постане традиционална.

„Радничке спортске игре 2023.“ окупиле су око 200 запослених из свих компанијских огранака, који су имали прилику да се такмиче у девет дисциплина: мали фудбал, кошарка, куглање, пикадо, стони тенис, преферанс, пливање, пецање и натезање конопца. У име организатора, учеснике је поздравио извршни заменик генералног директора Србија Зиђин Копер Танг Куангрен.

Срби и Кинези подједнако воле фудбал, кошарку, одбојку, стони тенис и друге спортове. Имали смо прилике да се сусрећемо на светским такмичењима и тада смо се пријатељски опходили једни према другима. Обе државе деле исти жар и интересовање према спорту, а заједничко нам је и то да спортисти и спортисткиње из наших земаља постижу изванредне резултате на међународним такмичењима и чине оба народа поносним. И Срби и Кинези воле своје земље, спортско надметање, не штеде ни зној ни сузе које остављају на теренима. Из тог разлога се поштујемо, имамо разумевања и пружамо подршку једни другима. Зато верујем да ће и током ових спортских игара сви учесници показати снажан колективни, борбени, пријатељски и такмичарски дух – рекао је Куангрен. Додао је да се нада да ће сви уживати у спортским играма и да ће играти поштено, водећи рачуна о својој и безбеднности других такмичара.

Надам се и да ће сви такмичари на терену бити ведри и енергични, да ће сарађивати, бити пуни самопоуздања, да ће владати позитивна атмосфера и да ћемо показати изузетан дух компаније Србија Зиђин Копер. Пријавио сам се и ја за стони тенис и радујем се прилици да кроз спортски окршај разменим технику и вештину са другим учесницима. И запамтите, сви ћемо ми данас бити победници, без обзира на пласман који остваримо – поручио је извршни заменик генералног директора Србија Зиђин Копер.

Организатори су истакли да је циљ овогодишњих радничких спортских игара јачање ума, тела и колективног духа и да је пријатељство на првом, а такмичење на другом месту.

Србија Зиђин Копер је за победнике обезбедила новчане награде у вредности 8.000 динара за прво место, 5.000 за друго, а 3.000 динара за треће место.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Зиђин у сусрет Дану рудара Србије поново организовао ликовну колонију

Почео “Зиђин Арт 2024” Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг настоје да промовишу екон…