Почетак Актуелно Србија Зиђин Копер позвала сликаре и љубитеље сликарства да учествују у ликовном конкурсу

Србија Зиђин Копер позвала сликаре и љубитеље сликарства да учествују у ликовном конкурсу

2 друго читање
0
0
914

Вредне награде за учеснике рударске ликовне колоније


Компанија ће од 1. до 10. августа у хотелу „Језеро“ на Борском језеру организовати изложбу слика, а 6. августа, на Дан рудара Србије, ауторима награђених радова биће уручене новчане награде. -Фонд за награде износи 4.100 евра у динарској противвредности, а биће додељене једна прва, две друге, три треће и 10 подстицајних награда. – Прва награда вреди хиљаду евра, друга 600, трећа 300, а подстицајна 100 евра

СЗК. – Србија Зиђин Копер позвала је сликаре и љубитеље сликарства да учествују у ликовном конкурсу под називом „Зиђин Копер Куп“, који ће за резултат имати шестоавгустовску изложбу слика у хотелу „Језеро“ на Борском језеру. Сви заинтересовани треба до 26. јуна да пошаљу пријаву на мејл protokol@zijinbor.com и на тај начин потврде учешће, али и сагласе се да ће радови настали у време трајања манифестације остати у власништву компаније. Број пријава ограничен је на 100 и сви који се региструју, а нису из Бора, могу да остваре попуст 40 одсто за боравак у Клубу „Зиђин“ или хотелу „Језеро“ док траје ова својеврсна ликовна колонија.

Слика се на отвореном од 10. до 15. јула, техника је уље на платну, а теме су подељене у две категорије. У првој су теме везане за развој рударске индустрије у Бору и Мајданпеку, укључујући пејзаже рудника, рударску опрему и објекте, рударе итд. Друга категорија подразумева пејзаже Бора и Мајданпека, карактеристичну архитектуру, мотиве из историје и културе, национална обележја, економски развој и достигнућа Бора и Мајданпека.

Награђени радови биће одабрани пре 25. јула, а до краја тог месеца компанија ће путем медија објавити имена награђених аутора.

Фонд за награде износи 4.100 евра у динарској противвредности, па ће бити додељена једна прва, две друге, три треће и 10 подстицајних награда. Прва награда вреди хиљаду евра, друга 600, трећа 300, а подстицајна 100 евра.

Србија Зиђин Копер ће од 1. до 10. августа у хотелу „Језеро“ на Борском језеру организовати изложбу слика, а 6. августа, на Дан рудара Србије, ауторима награђених радова биће уручене новчане награде.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Зиђин у сусрет Дану рудара Србије поново организовао ликовну колонију

Почео “Зиђин Арт 2024” Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг настоје да промовишу екон…