Почетак Актуелно Србија Зиђин Копер препознала таленат тенисерке Сташе Србуловић и труд њеног тренера

Србија Зиђин Копер препознала таленат тенисерке Сташе Србуловић и труд њеног тренера

0 друго читање
0
0
196

Подршка за двојац који обећава велике победе

Њихов пут ка великим спортским успесима у протекле две године Србија Зиђин Копер подржала са милион динара. – Спонзорство компаније даје им ветар у леђа за предстојеће Светско првенство у Грчкој 23. септембра, за које напорно тренирају по неколико сати дневно. – Медаље и пехари које је млада Сташа досад освојила на најбољи могући начин потврђују њен таленат, а то што не може да чује звук лоптице на терену не спутава је да тенис воли највише на свету

БОР.Сташа Србуловић из Злота тренутно је шеста на светској листи глувих и наглувих тенисерки. Тенис је почела да игра када јој је било седам година и од тада је само стремила ка врху. Жеља да успе и шампионски став одвели су је до петог места на прошлогодишњим Олимпијским играма у Бразилу, вицешампионске позиције у Европи и на далеки пут до првог историјског “Аустралијан опена” за глуве и наглуве почетком ове године, где је заузела седмо место. Велика заслуга за њене резултате припада тениском тренеру и ментору Славку Ђурићу, који је Сташи као члан породице.

Са Сташом сам почео да радим када јој је било 11 година. Било је то велико искушење за мене и велика одговорност, јер у Србији у то време нико није радио са глувим тенисерима. Нисам ни сам имао искуства у томе, па је у почетку комуникација била отежана. Ишло је полако, али у добром правцу – испричао нам је Сташин тренер.

Србија Зиђин Копер препознала је таленат двадесетогодишње Сташе Србуловић и велики труд тренера Славка Ђурића, па је њихов пут ка великим спортским успесима у протекле две године подржала са милион динара.

Србија Зиђин Копер је наш апсолутно највећи спонзор. Захваљујући тој чињеници можемо да путујемо у иностранство на такмичења, а успевамо да “покријемо” и трошкове тренинга. Јер, у Бору нема довољно играчица које би могле да спарингују Сташи, па због тога морамо често да путујемо у Ниш и Београд – каже Славко Ђурић и додаје да је и тениска опрема веома скупа.


Учешће на бројним турнирима у иностранству Сташи даје шансу да се пласира на гренд слемове и такмичи са најбољим чујућим тенисеркама света. Млада тенисерка и њен тренер су двојац који обећава велике победе, а спонзорство компаније даје им ветар у леђа за предстојеће Светско првенство у Грчкој 23. септембра, за које напорно тренирају по неколико сати дневно.

Медаље и пехари које је млада Сташа досад освојила на најбољи могући начин потврђују њен таленат, а то што не може да чује звук лоптице на терену не спутава је да тенис воли највише на свету. Двадесетогодишња нада српског тениса родом из Злота код Бора доказ је да се упорношћу и истрајношћу могу превазићи све препреке и да се велики снови ипак остварују.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …