Почетак Посете Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете Басену изјавио:

Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете Басену изјавио:

4 друго читање
0
0
983
Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете Басену

 

„РТБ има одрживо рударство“

Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете БасенуДок се Србија тренутно бори са великом стопом незапослености, РТБ својим развојем даје наду младим школованим људима за запослење. Рударство у Бору је одрживо, ту нема сумње, а завршетком изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине, постаће конкурентније и ефикасније, казао је Вилијам Инфанте. – Уједињене нације желе да побољшају еколошку компоненту рударства и поспеше развој осталих сектора у Бору, додао је
Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете БасенуРТБ. – Једна од улога Развојног програма Уједињених нација (УНДП) јесте брига о одрживости рударства и побољшање његове еколошке компоненте, пре свега у делу уређења подземних и површинских вода. Желимо зато да се уверимо да се рударство у Бору изводи на безбедан начин и то је сврха наше посете
– казао је, у разговору са пословодством РТБ-а, 17. септембра, стални представник Уједињених нација у Србији Вилијам Инфанте.
Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете БасенуЗаменик генералног директора РТБ-а Бор за инвестиције Мирко Грчић представио је делегацији УНДП, потом, стратегију, развојне и инвестиционе активности које се у последње три године реализују у борској компанији, а представници Уједињених нација показали су посебно интересовање за даљи развој рударства и прераде бакра у Бору, заштиту човекове околине, али и за развој малих и средњих предузећа на територији борске општине.
Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете БасенуДок се Србија тренутно бори са великом стопом незапослености, РТБ својим развојем даје наду младим школованим људима за запослење. Рударство у Бору је одрживо, ту нема сумње, а завршетком изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине, постаће конкурентније и ефикасније – закључио је Инфанте. Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете Басену– Пројекат изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине је један од највећих такве врсте у региону и сигуран сам да ће он помоћи развоју осталих грана у Србији, попут пољопривреде. Како сам чуо, сумпорна киселина биће коришћена у производњи вештачких ђубрива, а производи од бакра могу да се користе и у производњи електроопреме и у ИТ-сектору. То ће бити велики допринос РТБ-а развоју Србије у модерну земљу. Стални представник Уједињених нација у Србији приликом посете БасенуУједињене нације желе да, спровођењем Развојног програма, помогну и развој осталих сектора, па се надам да ћемо, уз сарадњу са РТБ-ом, успети то да постигнемо и у Бору – рекао је, између осталог, представник ове међународне организације и координатор њеног УНДП програма.
Након састанка са пословодством Басена, представници Уједињених нација разледали су градилишта нове топионице и фабрике сумпорне киселине, а истог дана разговарали су и са представницима борске општине.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Посете

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …