Почетак Актуелно “Стеко центар” најављује повлачење из Бора

“Стеко центар” најављује повлачење из Бора

3 друго читање
0
0
1,040

 Шта ће бити с монтажним кућама?

 

„Стеко центар“ успешно сарађује са РТБ-ом Бор и локалном самоуправом, али најављује повлачење са борског тржишта незадовољан негативним коментарима синдиката. – Да ли то доводи у питање планирану изградњу монтажних кућа у “Бору 2” и “Слатинском насељу”? – Одлуку о томе “Стеко центар” доноси почетком марта
БОР
. – “Стеко центар” из Бијељине, који годину и по успешно ради у Бору и планира изградњу монтажних кућа у “Бору 2” и “Слатинском насељу”, размишља о пословном повлачењу из града бакра. Ако до тога дође, без посла би остало тридесетак радника (у сезони их има и стотину) и многи започети и планиранани послови не би били завршени. Један од најважнијих послова је планирана изградња монтажних кућа, у сарадњи са Басеном Бор, за близу 600 заинтересованих борских породица.
Повод за евентуално пословно повлачење “Стеко центра” из Бора је писмо Самосталног синдиката Рудника бакра Бор првом потпредседнику Владе Републике Србије Александру Вучићу у којем се, између осталог, у негативном контексту помиње пословање “Стеко центра” у Бору и његова сарадња са Басеном.
“Стеко центар” најављује повлачење из БораЗапрепашћен сам писањем синдиката, јер смо ми у последњих годину и по дана допринели напретку Бора, у многим акцијама смо, као друштвено одговорна фирма, грађанима Бора поклонили 30 хиљада евра и увек били коректан пословни партнер. Са РТБ-ом имамо транспарентну сарадњу и нема никаквих скривених радњи. Ми смо у погону РТБ-а у закупу и никаквих интерних послова нисмо имали, осим тог закупљеног простора где смо производили монтажне куће. Наше најбоље намере су на приземан начин коришћене у неким локалним обрачунима, а ми никако себе не видимо у томе. Уместо похвала добијамо ниске ударце и зато озбиљно размишљамо о одласку из Бора. Већ нам нуде простор у Лозници и Чачку, па ћемо размислити о премештању производње – каже власник „Стеко центра“ Миленко Стевановић.
Осим у Бору „Стеко центар“ послује у Бијељини, Марибору и Београду. У Бору је, између осталог, планирао изградњу монтажних кућа по повољним условима у сарадњи са Басеном Бор:
С обзиром на то да је заинтересованост Борана велика, цена монтажних кућа била би повољна. Ако одемо из Бора цена ће и до 20 процената бити већа јер ће и наши трошкови бити већи. Планирали смо, такође, да на изградњи тих кућа запослимо борске раднике, чак би стотинак радило и на монтажи наших кућа у Русији. Сличне пројекте (изградња монтажних кућа у шумадијском, пиротском, војвођанском и другим српским стиловима) имамо и за друге градове у Србији и у Бор бисмо довели још две нове банке са којима већ сарађујемо. Ако одемо из Бора, и део ових планова се мења, што није ни у нашем ни у интересу Бора – објашњава Стевановић.
Коначну одлуку о евентуалном повлачењу са борског тржишта руководство “Стеко центра” донеће почетком марта.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…