Почетак Синдикална страна Стигла најављена помоћ Синдиката рудара Србије

Стигла најављена помоћ Синдиката рудара Србије

4 друго читање
0
0
963

Теренска возила за рударе

 

У складу са обећаном помоћи за стварање бољих услова на раду, стигла прва два теренска возила „уаз“ и „лада нива“ за потребе запослених на површинском копу РБМ-а, а очекују се још два за раднике електро и машинског одржавања
Стигла најављена помоћ Синдиката рудара СрбијеРБМ
. – На најављену прву акцију Синдиката рудара Србије није се дуго чекало: ради побољшања услова рада запослени на површинском копу Рудника бакра Мајданпек добили су два теренска возила, „уаз“ и „ладу ниву“, које су им уступили са Површинског копа „Велики Кривељ“ и из Дирекције РББ-а.
Ово је само почетак, јер смо обећали да ћемо обезбедити још два теренска возила за потребе радника електро и машинског одржавања – каже Љубиша Миљковић, председник Синдиката рудара Србије, и подсећа да већ могу и у РБМ-у да се спреме за лечење запослених којима је оно неопходно: – Првих 10 радника упутићемо већ за који дан – рекао је Миљковић наглашавајући да ће у РТБ-у Бор неговати дух заједништва карактеристичног за рударе.
На оснивачкој седници Скупоштине истакли смо да ће нам интереси и потребе радника бити у првом плану. Обезбеђењем ових возила показујемо да желимо да у добрим условима радимо што боље како би нам и производни резултати омогућили да на прави начин бринемо о интересима запослених – објашњава Синиша Шербановић, председник Синдиката рудара у РБМ-у, и истиче да се већ прави списак прве групе радника која ће преко овог синдиката моћи да оде на лечење.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Синдикална страна

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…