Почетак Наука и образовање Студенти твитераши у посети погону “Јама” РТБ-а Бор

Студенти твитераши у посети погону “Јама” РТБ-а Бор

2 друго читање
0
0
1,527
Студенти твитераши у посети погону “Јама” РТБ-а Бор

Одушевљени будући рудари

 

„Што дубље копаш, ближи си врху“ – закључили студенти рударства алудирајући на значај који данас има РТБ Бор као покретачка снага привреде у региону. – Одушевљени посетом “Јами” студенти најавили посету “Површинском копу” и “Топионици”
Студенти твитераши у посети погону “Јама” РТБ-а БорЈАМА.
– Деветоро студената друге године рударства Техничког факултета у Бору пожелело је, на друштвеној мрежи Твитер, да посети погон „Јама“, иако им је по програму студија пракса предвиђена тек на трећој години факултета. На жалост, није било могуће видети рудна тела и упознати се са процесом производње, јер је за то потребна већа организација (због услова рада и правила безбедности), али студенти су, и поред тога, доживели део онога што их чека по завршетку школовања уколико се запосле у РТБ-у Бор.
Саша Србуловић, инжењер у погону “Јама”, своје будуће колеге повео је рударским лифтом на 400 метара дубине успут им говорећи о историјату рударења у Бору, али и о интересантним детаљима важним за рад у јами који се не уче на факултету и могу само у пракси да се доживе.
За два сата посете студенти су поставили много питања свом водичу и на свако су добили одговор.
Студенти твитераши у посети погону “Јама” РТБ-а БорБило је фантастично, сјајно је што постоји твитер налог @RTBBor, па нам је комуникација и организација оваквих посета знатно олакшана. Хвала људима који су нам ово омогућили, посебно Саши Србуловићу за корисне информације јер на терену је сасвим другачије него када слушамо предавања и замишљамо како то изгледа у пракси. Мени је најзанимљивије било упознавање са начином минирања, али и све остало је фасцинантно – каже Никола Глигоријевић, студент од кога је читава идеја и потекла.
Вас деветоро представљате будућност РТБ-а Бор и ми смо због тога задовољни, јер је ваша заинтересованост за сваку похвалу и види се да овај факултет нисте случајно уписали – рекао је инжењер Саша Србуловић на крају посете.
Одушевљени посетом “Јами”студенти су пожелели да обиђу и “Површински коп” и “Топионицу”, што ће им у наредном периоду бити омогућено.

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Наука и образовање

Оставите одговор

Погледајте и

Реакција на неодговорно понашање активиста НВО

СРБИЈА ЗИЂИН КОПЕР. – На планини Старица, на којој компанија Србија Зиђин Копер у ци…