Почетак Актуелно Свечано отворен модернизован погон у Белоречком пешчару

Свечано отворен модернизован погон у Белоречком пешчару

8 друго читање
0
0
1,447

Одговоран партнер за висококвалитетне минерале

Од када је Белоречки пешчар приватизован (2011. године) уложено четири милиона евра у осавремењавање технолошког процеса, уградњу нове опреме и механизације. – Желимо да постанемо препознатљиви по квалитету својих производа и да отворимо врата за долазак и других компанија у Србију које користе кварцни песак – поручио Небојша Илинчић, директор Југо-Каолина

Свечано отворен модернизован погон у Белоречком пешчаруДОЊА БЕЛА РЕКА. – Роберт Линдеман Берк, председник Управног одбора и власник Кварцверке-а (Quarzwerke), Небојша Илинчић, директор Југо-Каолина, и Видоје Адамовић, председник Скупштине општине Бор, симболичним пресецањем врпце данас су свечано отворили модернизовани погон у Белоречком пешчару (нови лагер за стакларски песак). Тиме је обележена петогодишњица приватизације овог погона, али и завршетак прве фазе инвестиционог циклуса компаније Кварцверке (Quarzwerke) у Југо-Каолин. Наиме, највећи европски произвођач кварцног песка – немачка компанија Кварцверке 2013. године постала је већински власник бугарског Каолина, у чијем саставу је пословао и српски Југо-Каолин. На тај начин је Југо-Каолин, са својим предузећима Копови Уб, Белоречки пешчар Бор и Србокварц Рготина, постао део светски реномиране компаније, али и најзначајнији произвођач кварцног песка и керамичких глина на простору бивше Југославије који својим производима успешно снабдева ливачку, грађевинску и стакларску индустрију.

Од када је Белоречки пешчар приватизован (2011. године) уложено је четири милиона евра у осавремењавање, оптимизацију и рационализацију технолошког процеса, што подразумева повећање процента искоришћења минералне сировине, увођење европских стандарда у пословање, смањење трошкова производње, односно повећање ефективности свих производних целина. Тако је Белоречки пешчар испунио све услове да достигне ниво квалитета и организованости свих осталих предузећа у саставу Кварцверке-а.
Свечано отворен модернизован погон у Белоречком пешчаруПет година после приватизације Белоречки пешчар је постао модерна европска фабрика способна да задовољи потребе и најзахтевнијих купаца. За то је било неопходно рационализовати технолошки процес, уградити нову опрему и механизацију и имплементирати нову пословну филозофију. Циљ нам је да наши производи буду што конкурентнији на тржишту и да отворимо нове перспективе у продаји кварцног песка. Управо зато ово није крај улагања у Југо-Каолин. Желимо да постанемо препознатљиви по квалитету својих производа и да отворимо врата за долазак и других компанија у Србију које користе кварцни песак. Величина рудних резеви, континуитет у квалитету, флексибилност технологије, довољан производно-складишни капацитет – карактеришу нови Белоречки пешчар. У њега је уграђен јак темељ који гарантује сигурност и перспективу за све наше запослене, као и за наше кооперанте и локалну заједницу. Свега овога не би било да нисмо имали велику подршку наше мајке фирме – Кварцверке-а – истакао је Илинчић.
Свечано отворен модернизован погон у Белоречком пешчаруГосподин Линднман Берк је подсетио присутне да је Кварцверке, водећи произвођач индустријских минерала у Европи, компанија са 130 година искуства у експлоатацији, обради и преради индустријских минерала (кварца, каолина, фелдспата, воластонита и лискуна), као и да продаје своје производе у преко 50 земаља света.
Љубиша Петров, члан савета директора Југо- Каолина, представио је резултате реструктурирања ове фабрике и поручио: Свечано отворен модернизован погон у Белоречком пешчаруСпремни смо да будемо ваш одговорни партнер за висококвалитетне индустријске минерале у Србији. Имамо најбоља налазишта, инвестирамо у најсавременију опрему и у најбоље стручњаке, да бисмо дугорочно могли да произведемо овако квалитетне производе. Поверење и поузданост су наши основни принципи рада. Уз то, ми смо друштвено одговорно предузеће које одржава изузетне односе са локалном заједницом, атрактиван смо послодавац, улажемо у наше раднике. Наши клијенти су најеминентнија предузећа у земљи и окружењу, пре свих, РТБ Бор који је привредни покретач целог овог региона.
Учесници свечаности су потом разгледали производне погоне Белоречког Пешчара.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…