Почетак Актуелно Тежак последњи дан 2015. у “ИПМ-у Мајданпек”

Тежак последњи дан 2015. у “ИПМ-у Мајданпек”

0 друго читање
1
0
862

Радни однос раскинула 263 радника

Данас су исплаћене отпремнине према социјалном програму за који су се, од 268 преосталих, пријавила 263 радника. – Очекује се отварање стечаја. – Постоје изгледи да се приватизација обави из стечаја
Тежак последњи дан 2015. у “ИПМ-у Мајданпек”„ИПМ МАЈДАНПЕК“
. – Последњи дан 2015. године био је изузетно тежак за „ИПМ Мајданпек“. Према социјалном програму који је одобрило надлежно министарство и преосталих 263 радника добило је припадајуће отпремнине и раскинуло радни однос са предузећем у којем се очекује отварање стечаја.
Четвртак, 31. децембар 2015. у мајданпечкој “Индустрији за прераду”, у фабрикама „Златара Мајданпек“ и „Мегапласт“ Доњи Милановац, протекао је у знаку раздуживања запослених на радним местима, потписивања раскида радног односа и исплате припадајућих отпремнина по социјалном програму. Својим решењем (од 25. децембра) одобрило га је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за укупно 19 предузећа.
Одобрени социјални програм за 263 пријављена, од укупно 268 преосталих радника Индустрије за прераду – која је некада запошљавала преко 2000 људи – подразумева нешто више од 160 милиона динара отпремнине. Међутим, то је за сада већ бивше раднике „ИПМ-а Мајданпек“ некако у другом плану. Најснажнији је утисак неверице да се у понедељак од њих не очекује да се појаве на послу.
Јер, очекује се да се ускоро отвори стечајни поступак. И из стечајног поступка могућа је приватизација. Упућени кажу, чак врло изгледна, будући да су се и последњих дана појављивали врло озбиљни потенцијални купци. Али, шта ће од тога, и када, бити нико са сигурношћу не може да тврди. Тек, да има могућности да се „ИПМ Мајданпек“ приватизује из стечаја, верују и званичници општине Мајданпек. Нада да се после више од четири деценије рада „Златара Мајданпек“ неће угасити и даље постоји.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Један коментар

  1. Gold

    31. децембра 2015. у 22:12

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…