Почетак Корпоративна одговорност Трећи дан тиња ватра на градској депонији у Бору

Трећи дан тиња ватра на градској депонији у Бору

8 друго читање
0
0
1,136
Трећи дан тиња ватра на градској депонији у Бору

Згариште се затрпава земљом

Дим са депоније се и даље шири на поједине делове града и околине, па мерна места, на којима се прати квалитет ваздуха у Бору, трећи дан за редом бележе повишене вредности појединих парамтера. – У гашењу пожара помаже неколико булдозера, утоваривача, прскалица и камиона у власништву Serbia Zijin Copper
БОР
. – Пожар који је минулог викенда избио на градској депонији ни после три дана није локализован у потпуности, јер ватра и даље тиња из дубљих слојева сметлишта. Због тога је у току затрпавање згаришта земљом, у чему све време помаже бројна механизација Serbia Zijin Copper. Дим са депоније се и даље шири на поједине делове града и околине, па мерна места, на којима се прати квалитет ваздуха у Бору, трећи дан за редом бележе повишене вредности појединих парамтера.
У гашењу пожара учествују Ватрогасно спасилачки батаљон у Бору и надлежно јавно комунално предузеће „3. октобар“, а помаже им неколико булдозера, утоваривача, прскалица и камиона у власништву Serbia Zijin Copper.
Претпоставља се да је висока температура разлог због кога се лако запаљива материја са градске депоније упалила, а велика количина комуналног отпада који се годинама одлаже на том месту акцију сузбијања даљег ширења дима чини отежаном и дуготрајном.
Механизација Serbia Zijin Copper биће на располагању до потпуне локализације ватре и дима, као што је пре десетак дана била мобилна и при гашењу пожара који је букнуо у градском насељу „Бор 2“.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …