Почетак Актуелно Турци показали интересовање за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор

Турци показали интересовање за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор

4 друго читање
0
0
2,249
Турци показали интересовање за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор

Конгломерат „Ченгиз холдинг“ улази у игру

Високи представници турске компаније „Ченгиз холдинг“ посетили Рударско-топионичарски басен Бор и изразили спремност да се надмећу на тендеру за избор стратешког партнера. – Изузетно профитабилни турски конгломерат, кроз четири компаније у четири различите индустрије, воде четворица браће – Мехмет, Сереф, Екрем и Асим – а свако управља пословањем у једној индустријској грани. Са стручњацима у области рударства, геологије и металургије из ћерке-фирме „Ети Бакир“, Сереф Ченгиз током дводневне посете разгледао све погоне РТБ-а у Бору и Мајданпеку
Турци показали интересовање за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор РТБ
. – Сереф Ченгиз, један од четворице браће Ченгиз који су основали и воде истоимени конгломерат у Турској, посетио је са сарадницима Рударско-топионичарски басен Бор и изразио спремност „Ченгиз холдинга“ да учествује на тендеру за избор његовог стратешког партнера. Заинтересованост овог турског инвеститора за РТБ Бор потврдио је и председник Србије Александар Вучић.
Турци показали интересовање за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор У разговору са менаџментом борске компаније истакнуто је да је РТБ Бор и надметање на тендеру предмет интересовања турске компаније првенствено ради ширења пословања њиховог огранка који покрива рударску индустрију. Наиме, „Ченгиз холдинг“ послује у области грађевинарства, енергетике, рударства, туризма и медија, а преко својих фирми „Ети Бакир“ и „Ети Алуминијум“ шире пословање у области рударства. У њиховом власништву је и топионица у Самсуну, једино металуршко постројење у Турској, али и подземни рудник бакра „Кјуреј“. Поред бакра и алуминијума, како се чуло на састанку, ова турска компанија бави се и производњом кобалта, волфрама, цинка, антимона и фосфата.
Турци показали интересовање за стратешко партнерство са РТБ-ом Бор Овај гломазни и изузетно профитабилни конгломерат, кроз четири компаније у четири различите индустрије, воде четворица браће – Мехмет, Сереф, Екрем и Асим. Они чине Борд директора и свако управља пословањем у једној индустријској грани. Сереф Ченгиз боравио је у РТБ-у Бор са стручњацима у области рударства, геологије и металургије из ћерке-фирме „Ети Бакир“. Гости из Турске су током дводневне посете разгледали све погоне у саставу РТБ-а у Бору и Мајданпеку.
„Ченгиз холдинг“ укључен је у изградњу бројних инфраструктурних пројеката у Турској, укључујући аутопутеве, мостове, тунеле, бране, железнице, метрое, цевоводе, електране, аеродроме, рударске и индустријске објекте. У мају 2013. године „Ченгиз холдниг“ потписао је уговор вредан 22 милијарде евра за изградњу трећег међународног аеродрома у Истанбулу. Компанија је у власништву Мехмета Ченгиза, бизнисмена и блиског пријатеља турског председника Тајипа Реџепа Ергдогана, а чине је 35 предузећа која имају годишњи приход већи од пет милијарди долара.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …