Почетак Актуелно У Београду отворена канцеларија канадске компаније SNC Lavalin International

У Београду отворена канцеларија канадске компаније SNC Lavalin International

12 друго читање
0
0
851
Да сарадња са Србијом буде успешна као са РТБ-ом

„Да сарадња са Србијом буде успешна као са РТБ-ом“

 

Роман ВашчукБЕОГРАД. – Српска престоница је место одакле ће, захваљујући новоотвореној канцеларији компаније SNC Lavalin International, Канада продубљивати сарадњу не само са Србијом, већ и са другим земљама у окружењу. Жеља нам је да створимо сигуран инвестициони амбијент и привучемо друге велике компаније и финансијске институције. Канада већ успешно сарађује са Србијом, а најбољи пример је пројекат у Бору и сарадња са Рударско-топионичарским басеном – рекао је амбасадор Канаде Роман Вашчук, на пријему поводом отварања канцеларије SNC Lavalin International у Београду, четвртог децембра.
Да сарадња са Србијом буде успешна као са РТБ-омПоздрављајући бројне високе званице на пријему, генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски подсетио је најпре да је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић са председником канадске привредне корпорације Марком Витингамом недавно потписао Споразум о стратешко-економској сарадњи са Канадом. – Србија и Канада су, дакле, уговориле сарадњу на пољу инфраструктуре, енергетике, индустрије и пољопривредно-прехрамбеног сектора. То је, морам да признам, РТБ-у Бор дало додатни подстрек за продубљивање пословних веза са SNC Lavalin International, трасираних још пре две године уз несебичну помоћ министра Млађана Динкића – рекао је Спасковски.
Председник SNC Lavalin International Рон Деном подвукао је да ће циљ коме ће стремити ова канадска компанија бити увођење светских стандарда у области безбедности и заштите на раду, али и ширење позитивне слике о Србији.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …