Почетак Актуелно У ишчекивању приватизације ИПМ Мајданпек

У ишчекивању приватизације ИПМ Мајданпек

2 друго читање
0
0
757

Нови социјални програм? 

 

За пети социјални програм заинтересована 34 радника, али нема гаранција да ће он бити спроведен

МАЈДАНПЕК. – Када је реч о мајданпечкој Индустрији за прераду (“Златара” и “Мегапласт”) једном од 502 српска предузећа у реструктурирању, Министарство привреде Владе Републике Србије се изјаснило о моделу и послало Агенцији за приватизацију информацију да ће то бити продаја имовине уз задржавање радника. У ишчекивању приватизације ИПМ МајданпекОвакву одлуку су у ИПМ-у Мајданпек очекивали знајући за писма заинтересованости потенцијалних инвеститора. Ове седмице, међутим, најактуелнија тема је евентуално спровођење новог социјалног програма. На иницијативу Самосталног синдиката, Синдиката металаца Србије и синдиката “Независност”, коју је прихватила Радна група да сва предузећа у реструктурирању припреме документацију за решавање вишкова запослених и доставе је Министарству за рад, завршено је анкетирање запослених.
У информацији која окупира пажњу 326 запослених у мајданпечкој Индустрији за прераду, односно “Златари Мајданпек” и “Мегапласту” Доњи Милановац, каже се да ће се поднети захтеви разматрати и одобравати у складу са расположивим средствима опредељеним за те намене у републичком буџету, док ће се нерешени захтеви разматрати у наредној години уз обавезу предузећа да их ускладе са важећим прописима у тренутку одобравања средстава. Анкетирање радника је завршено на време како би у предвиђеном року могла да се изради потребна документација за програм и надлежнима пошаље иницијални акт о броју заинтересованих за социјални програм.
Према информацији коју смо добили од Николе Поповића, председника Самосталног синдиката у “Златари Мајданпек”, за неку од четири понуђене опције изјаснила су се 34 радника, не рачунајући запослене у продавницама чије пријаве нису стигле.
Посебно је наглашено да нема гаранција да ће социјални програм бити одобрен и то је предочено радницима.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…