Почетак Актуелно У мајданпечкој флотацији погинуо радник свилајначког A&D Wood-a

У мајданпечкој флотацији погинуо радник свилајначког A&D Wood-a

14 друго читање
1
0
1,308

Б. Спасковски: Неко мора да одговара! 

 

Небитно је то што несрећни човек није био радник Рударско-топионичраског басена Бор, односно Рудника бакра Мајданпек, трагедија се десила у басенском погону и неко за то мора да сноси одговорност, изјавио Спасковски. – На захтев првог човека Басена Бор АТБ ФОД удаљио са градилишта подизвођачку свилајначку фирму и именовао друго лице за безбедност на раду
У мајданпечкој флотацији погинуо радник свилајначког A&D Wood-aРТБ
. – Због јучерашње трагедије у Руднику бакра Мајданпек, у којој је живот изгубио педесетседмогодишњи радник свилајначког предузећа A&D Wood, фирме коју је борски АТБ ФОД ангажовао као подизвођача за послове реконструкције мајданпечке флотације, генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски упутио је данас надлежнима у борској и свилајначкој фирми захтев за суспендовање одговорних лица за безбедност на раду.
Захтевам да се у што краћем року утврди ко је крив што је један људски живот изгубљен. Небитно је то што несрећни човек није био радник Рударско-топионичарског басена Бор, односно Рудника бакра Мајданпек, трагедија се десила у басенском погону и неко за то мора да сноси одговорност. Тражим, зато, да надлежни у борском ФОД-у и у свилајначкој фирми A&D Wood суспендују одговорне за безбедност на раду, све док истрагом не буде утврђено чија је кривица што је један човек јуче погинуо. Такође, наложио сам и директору РБМ-а да до окончања истраге суспендује свог радника задуженог за безбедност на раду – рекао је Спасковски.
У мајданпечкој флотацији погинуо радник свилајначког A&D Wood-aУ Бору су три и по године грађене нова топиница и фабрика сумпорне киселине и у неким тренуцима на градилиштима је било више од 800 људи из 20-ак фирми у Србији. Никоме длака са главе није фалила нити се, Богу хвала, десила тешка несрећа попут ове у Мајданпеку. Безбедност на раду увек је у РТБ-у Бор имала приоритет над свим пословима и роковима, а тако би морало да буде и у свим озбиљним предузећима са којима РТБ Бор сарађује – казао је Спасковски.
АТБ ФОД је, како нам је рекао директор Бранко Цанковић, данас повукао са градилишта све људе из свилајначке фирме, односно суспендовао до даљег све радове које је изводио A&D Wood и именовао друго лице за безбедност на раду.
Несрећа у којој је живот изгубио радник свилајначког A&D Wood-а Р.Р. (57) родом из Блаца, десила се 29. јуна око 13 сати у погону мајданпечке флотације. На пословима у оквиру реконструкције овог погона за припрему минералних сировина, конкретно на изради радних платформи око млина за домељавање руде, Рудник бакра Мајданпек ангажовао је борски АТБ ФОД, а свилајначка фирма била је његов подизвођач. Несрећни радник пао је са три метра висине кроз газиште платформе и том приликом задобио смртне повреде главе.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …