Почетак Актуелно У Мајданпеку низом манифестација обележен Дан рудара

У Мајданпеку низом манифестација обележен Дан рудара

4 друго читање
0
0
898

Концерти, изложбе, спортски сусрети…

 

“Звезде Гранда” Катарина Живковић и Петар Митић забављали више од хиљаду Мајданпечана на Градском тргу у четвртак, а “Црвена јабука” у петак. – Изложба “Из живота старог Мајданпека отворена у Градској галерији, а у њеном фоајеу “Град – рудник Мајданпек”. – У спортском програму пријатељска фудбалска утакмица Мајданпек – Бор и турнир у малом фудбалу
У Мајданпеку низом манифестација обележен Дан рудараМАЈДАНПЕК
. – За рударски Мајданпек Дан рудара је традиционално најрадоснији празник, па су и ове године становници града под Старицом уживали и забављали се на концертима, изложбама и спортским сусретима. Традиционални испраћај 29 пензионера РБМ-а, који су услов стекли између два празника, организован је заједно са новим пензионерима из борског дела басена у петак, 7. августа.
Иако је централна прослава Дана рудара за Рударско топионичарски басен Бор одржана у Бору, 6. август је обележен и у Мајданпеку. У организацији Самосталног синдиката и РБМ-а у Спортској хали СРЦ “6.август” је одржан традиционални десети турнир у малом фудбалу за екипе из појединих производних целина Рудника бакра. Победила је „Смена Б“, најбољи стрелац је Данијел Цанић, а најбољи голман Бобан Тизмонар. Колектив РБМ-а је грађанима поводом Дана рудара омогућио бесплатан улаз на базен, што је искористило више од 600 Мајданпечана, а спортски програм је заокружен пријатељском фудбалском утакмицом између РФК Мајданпека и Бора, која је завршена без голова.
У Мајданпеку низом манифестација обележен Дан рудара“Из живота старог Мајданпека” назив је изложбе коју је и ове године у Градској галерији приредило Удружење за Мајданпек и посетиоцима понудило занимљиве фотографије и документе, поред осталог, из периода између два светска рата. Отварање те изложбе показало је да историја овог града и рударења имају чиме да се похвале, да није мало оних које то изузетно занима, а да Удружење за Мајданпек истрајава на чувању тог богатства. Сат касније у фоајеу галерије отворена је и прва самостална изложба Милана Клческа “Град – рудник Мајданпек”. Реч је о низу јединствених фотографија које сведоче о свакодневици ове генерације мајданпечких рудара и приближавању рудника и града да се скоро бришу линије где престаје град и почиње рудник и обратно. Он је из свог 10-огодишњег рада инспирисаног мајданпечким рудником и рударењем издвојио 30-ак радова које је само те вечери погледало више од 400 људи. Они нису крили комплименте за рад овог талентованог мајданпечког фотографа који је открио своју жељу да можда већ за наредни празник рудара приреди изложбу фотографија и из других басенских рудника и своје радове презентује и у срединама којима су његове теме мање познате.
У Мајданпеку низом манифестација обележен Дан рудара Вече је било резервисано за концерт на платоу у центру града који је пратило више од хиљаду Мајданпечана. Наступиле су „Звезде Гранда“ Катарина Живковић и Петар Митић. У петак је, на истом месту и истим поводом, концерт одржала „Црвена јабука“, један од најпопуларнијих поп- рок бендова са простора бивше Југославије.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…