Почетак Актуелно У Мајданпеку се поново игра ватерполо

У Мајданпеку се поново игра ватерполо

4 друго читање
0
0
2,159

Прорадила ватерполо секција

У граду, који је поносан на свог златног ватерполисту Петра Трбојевића, са Европског првенства 2006. године, неки нови клинци тренирају ватерполо и сањају да постигну сличне резултате. – После Ватерполо турнира у Бору добили су мајце, а пет нових лопти за ову игру поклонио им је Благоје Спасковски, генерални директор РТБ-а, на Дан рудара
У Мајданпеку се поново игра ватерполо МАЈДАНПЕК. – Прошломесечни почетак рада Градског базена у Мајданпеку, који функционише у Спортско рекреационом центру „6. август“ Рудника бакра Мајданпек, посебно је обрадовао групу од 30-ак младих Мајданпечана основношколског узраста који  лето проводе у граду и спас од летњих врелина налазе на базену. Иницијатива Благоја Спасковског, генералног директора  РТБ-а, да се у граду под Старицом младима понуди бављење ватерполом, окупила их је у Ватерполо секцију коју води Јелена Буљубаша, тренер са лиценцом. Дошла им је, како сами кажу, као прави „бинго“ и могућност да боравак и рекреација на базену добију на квалитету.
У Мајданпеку се поново игра ватерполо Иницијативу да Мајданпек добије ватерполо секцију подржао је и Ватерполо савез Србије који је, као донацију, обезбедио неколико лопти и мајице за младе ватерполисте. Основни циљ је да се млади Мајданпечани окупе и поново почну да баве овим трофејним спортом. Овде се, иначе, добро памти, и са поносом истиче, да је своје пливање ка одличјима ту започео мајданпечки и  са Европског првенства 2006. године златни ватерполиста Петар Трбојевић. Управо због тога и данас није мало оних који сањају да у животу постигну нешто слично, а да за тако нешто макар добију шансу, покретање ватерполо секције могло би да буде од изузетног значаја.
Боравећи у Мајданпеку 6. августа, Благоје Спасковски, генерални директор РТБ-а, посетио је мале ватерполисте и поклонио им пет лопти. Реч је о официјелним лоптама ВСС-а – „Микасо“ – које су коришћене и на Олимпијским играма у Лондону пре четири године. Обрадовани поклоном, а и наговештајем да се на томе неће стати, млади спортисти су хвалили изузетно креативан и занимљив рад у секцији, а њихов тренер њихову озбиљност и ангажованост.

На Градском базену ове сезоне раде и школа пливања и школица пливања, а све се више говори и о могућности да базен ради и током целе године, а не само месец или два током лета. Бранислав Томић, директор РБМ-а, рекао нам је да се сагледавају могућности како би се та идеја реализовала, што би, без сумње, пуно значило овим младим спортистима, али и другим становницима Мајданпека.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…