Почетак Актуелно Мајданпек У Новом сервису РБМ-а нема немогућих мисија

У Новом сервису РБМ-а нема немогућих мисија

3 друго читање
0
0
745

Нови живот „белаза 7“ 

 

Готово отписано тешко возило поново крстари површинским копом. – У „подизању“ хаварисаног возила учествовали радници Новог сервиса уз помоћ електро екипе и радника централне радионице ПУС-а
У Новом сервису РБМ-а нема немогућих мисијаРБМ
.- На Површинском копу мајданпечког Рудника бакра, у Новом сервису, запослени имају стални задатак да, бринући о исправности тешких возила, створе услове за испуњавање амбициозних производних задатака. Тако су вратили у живот камион „белаз 7“, носивости 130 тона, који је после хаварије две године био изван “флоте”.
Чињеница да је реч о релативно новом возилу које није имало превелики број радних сати, определила нас је да урадимо све како бисмо га поново вратили у производњу – каже дипл. инж. Родољуб Рајковић, технички руководилац у Новом сервису. – Најтеже је било синхронизовати набавку неопходних делова.
„Белаз 7“ је две године био паркиран, а тако служио за узимање делова, за подизање расположивости других возила, па је са њега скинуто готово све осим дизел мотора.

Уложено је доста пара, купљени нови делови, нешто је направљено ново, нешто репарирано код нас и у централној радионици ПУС-а, тако да су наши мајстори успели у „подизању“ тог возила – истиче дипл. инж. Милош Поповић из Новог сервиса. – Потрајало је мало дуже јер смо чекали делове и уграђивали их како су пристизали, али добили смо скоро ново возило.
Радило се за време, али и пре и после радног времена. Осим инжењера Родољуба Рајковића и Милоша Поповића, овај посао, као велики изазов, завршили су мајстори Саша Вилић, Дарко Павић, Дарко Андраш, Драгиша Ђурић, вариоци Зоран Цепењор и Драгомир Ђорђевић, Ђура Керановић, Зоран Беловановић и електро екипа са пословођом Синишом Рајковићем.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…