Почетак Актуелно Мајданпек У очекивању обилнијих падавина у РБМ-у предузимају мере

У очекивању обилнијих падавина у РБМ-у предузимају мере

2 друго читање
0
0
756

 За повећање сигурности јаловишта

Обезбеђене ревизије на јаловишту ради очувања земљане круне бране на Шашком потоку. -Очишћен ревизиони таложник

У очекивању обилнијих падавина у РБМ-у предузимају мереРБМ.- У очекивању најављених обилних падавина у Руднику бакра Мајданпек још пре неколико дана, поступајући крајње одговорно у ситуацији која захтева такво ангажовање, предузели су мере за повећање сигурности јаловишта.
Оператива Јаловишта је механизацијом коју је имала на располагању предузела све мере које су биле у њиховој могућности и обезбедила ревизије на јаловишту ради очувања круне земљане бране на Шашком потоку – каже Мики Јовановић, координатор изградње јаловишта, и додаје: У очекивању обилнијих падавина у РБМ-у предузимају мере Очишћен је ревизиони таложник ради сакупљања наноса са јаловишта чиме је, практично, побољшана сигурност јаловишта и бране. Осим тога, ископан је канал, дужине око 300 метара, који би требало да спречи да површинске воде дођу у контакт са земљаном браном.
Актуелна ситуација са обилним падавинама на површинском копу не захтева предузимање посебних мера будући да се услови рада не разликују битно од уобичајених, свакодневних – потврдио нам је Андреја Марковић, помоћник директора РБМ-а за рударство.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…