Почетак Актуелно Мајданпек У РБМ-а монтирају два нова „белаза“ носивости 220 тона

У РБМ-а монтирају два нова „белаза“ носивости 220 тона

1 друго читање
0
0
3,460

Јача “флота” тешких возила

После “белаза 19” који је стартовао крајем октобра, почетком децембра придружиће му се два, а до краја месеца очекују се још три дампера. – Са шест нових возила на почетку наредне године биће услова за већи учинак на површинском копу

У РБМ-а монтирају два нова „белаза“ носивости 220 тонаРБМ. – У нову календарску годину, ако се ништа непланирано не догоди, Рудник бакра Мајданпек ући ће опремљенији за шест нових тешких возила марке “белаз”, носивости 220 тона. Крајем октобра стартовао је “белаз 19”, као прво у серији тих возила којима се, пре свега, убрзава раскривање радилишта “Исток” на “Јужном ревиру”.
Стицајем околности, због ниског водостаја Дунава којим се допремају, делови за још два возила стигли су тек последњег викенда новембра. – Како су у питању возила нама добро познатог произвођача, фирме “Белаз”, носивости 220 тона, екипе искусних мајстора одмах су прионуле на посао, те очекујемо да ће монтажа бити обављена веома квалитетно и брзо – рекао нам је Милош Поповић, руководилац одржавања тешких камиона у РБМ-у.
Ова возила би, према очекивању, могла да започну пробну вожњу ових дана, јер ради се ужурбано будући да се четврто возило очекује до 10. а већ половином месеца и делови за пето и шесто. – Очекујемо да нам свих шест нових камиона буду на располагању у наредној години. Свесни њиховог значаја за даљи рад рудника, наши мајстори максимално су предани циљу, па се не обазиру на мраз и радно време – истиче Братислав Благојевић, помоћник директора РБМ-а за електромашинство.
Поводом пристизања делова за преостала нова возила, одређена бојазан постоји само око услова пловидбе Дунавом, због чега се и на претходну испоруку чекало нешто дуже.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…