Почетак Актуелно Мајданпек У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1

У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1

2 друго читање
0
0
1,022
У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1

Додавач 1 успешно ремонтован

 

Овај ремонт има посебан значај, јер њиме се повећава капацитет одлагања, а у случају непредвиђеног застоја на једној од две производне линије, добија сигурност у раду на транспорту јаловине
У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1РБМ
.- У Руднику бакра Мајданпек успешно је приведен крају ремонт чланкастог додавача број 1 на Фази 1. Тиме је, практично, отклоњено уско грло у производњи, односно транспорту и одлагању јаловине будући да приликом обнављања рада овог погона пре три године тај додавач није ремонтован већ само разрађен.
У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1То је посао који је захтевао велику припрему, организован рад две групе бравара на по 12 сати и који смо завршили у предвиђеном року – рекао је Дејан Марковић, инжењер оперативног машинског одржавања. – Овај ремонт има посебан значај, јер ћемо њиме повећати капацитет одлагања, а у случају непредвиђеног застоја на једној од две производне линије, добити сигурност у раду на транспорту јаловине.
У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1Ремонт додавача 1 био је преко потребан, јер ништа слично није одрађено од 90-их година прошлог века, од када је због хаварије на транспортном систему, практично, био изван функције.
Ово је први ремонт додавача 1 након ревитализације погона и поновног покретања Фазе 1. На њему смо сада заменили погонски зупчаник, чланке и ланце – каже Жељко Спорић, пословођа машинског одржавања. У РБМ-у оспособљена резервна линија на Фази 1Приликом пуштања система, када је Фаза 1 поново прорадила, проверили смо оба додавача. Додавач 1 је био у бољем стању и успели смо да разрадимо све његове компоненте, али смо додавач 2 тада морали да комплетно ремонтујемо и заменимо виталне делове. Додавач 1 је радио три године, али, у међувремену, и он је дотрајао, па му је један овакав ремонт био неопходан након неколико хаварија због кидања ланаца. Замена сва три ланца, као и чланака била је неопходна.

Спорић наглашава да за екипу која је на овом послу била ангажована то није био нов, али јесте велики посао и од посебног значаја, будући да би након квалитетно обављеног ремонта производња требало да буде поштеђена проблема бар пет година. Комплетан посао обавили су запослени машинског одржавања транспортног система РБМ-а.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…