Почетак Актуелно Мајданпек У РБМ-у отклањају последице невремена

У РБМ-у отклањају последице невремена

2 друго читање
0
0
945

Покренута производња 

 

Коначно нормализовано одводњавање, већ се ради на јаловини, а у току дана очекује се и старт на руди. – Још неколико дана ће одводњавати радилиште на најнижим етажама, али и санирати рударске путеве
У РБМ-у отклањају последице невремена РБМ
. – У Руднику бакра Мајданпек данас је покренута производња. После тродневног застоја условљеног незапамћеним невременом и обилним падавинама, рудари су стали на крај невољама. Успели су да нормализују одводњавање, санирају саобраћајнице озбиљно оштећене бујичним водама и да покрену производни циклус. Тако се већ ради на јаловини, а у току дана ће и на руди.
У РБМ-у отклањају последице невремена Обилне кише су направиле велике проблеме на радилишту, поготову на Северном ревиру и пре неки дан доле, код ватрогасног дома. То смо успели да санирамо и што је најважније, напокон смо успоставили систем за одводњавање. Јер, у делу радилишта на којем смо откопавали руду ниво воде је десетак метара. Настојаћемо да за дан два испумпамо ту воду и радилиште вратимо у функцију, а очекујемо да прве количине руде да већ данас крену ка флотацији – каже Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек.
У РБМ-у отклањају последице невремена Три дана током којих је на Површинском копу обуздавана и са радилишта испумпавана вода, у другим производним целинама РБМ-а искоришћена су за важне послове.
Радили смо на јаловини, као и на производњи туцаника, што значи да је погон Дробљења радио. У погону флотације су обављени неки мањи ремонти и сервисирања како би погон припремили за производњу која ће започети врло брзо. Сви смо били максимално ангажовани да се време застоја искористи на најбољи начин – истиче први човек РБМ-а.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…