Почетак Актуелно Мајданпек У РБМ-у проглашена ванредна ситуација: Ледена киша оковала Рудник и град

У РБМ-у проглашена ванредна ситуација: Ледена киша оковала Рудник и град

3 друго читање
0
0
722

Олујни ветар покидао далеководе, град и Рудник без струје 

РБМ . – Мајданпек, сва његова села и Рудник немају струју већ четири сата. Од 17 сати тамо је потпуни мрак, а производња на површинском копу, у флотацији и филатражи је – заустављена!
Ледена киша која је синоћ почела да пада Мајданпек је потпуно оковала ледом, а под снажним ударима ветра данас поподне покидали су се далеководи. Најпре је дошло до прекида на далеководу који Мајданпек снабдева струјом из правца Петровца на Млави, а потом и на резервном из правца Бора. У РБМ-у проглашена ванредна ситуација: Ледена киша оковала Рудник и градПроизводња у РБМ-у је обустављена, а запослени се труде да спрече последице већих размера и штету због нестанка струје. Постоји бојазан од замрзавања инсталација у флотацији и потапања траспортног система јер пумпе не раде, каже директор мајданпечког рудника Бранислав Томић.
У Руднику је ванредно стање. Покушавамо да спасимо шта се спасити може и сви су у пуној приправности. Морамо да сачувамо опрему и не смемо да дозволимо да се инсталације и вода замрзну. Ложи се на свим критичним тачкама а, у сарадњи са полицијом и предузећем “Заштита”, појачали смо и мере безбедности у кругу Рудника јер је цео град у мраку – казао је Томић.
Од надлежних у мајданпечкој електродистрибуцији сазнали смо да је до квара дошло на далеководу који напаја три тамошње трафо-станице. У РБМ-у проглашена ванредна ситуација: Ледена киша оковала Рудник и градСанирање је у надлежности ЕМС-а и њихове екипе су на терену. Из правца Бора квар отклањају Борани, а из правца Петровца на Млави квар покушавају да санирају радници ЕМС-а из Крушевца и Београда.
У борским рудницима и флотацијама ситуација је под контролом, али су појачане мере опреза, рекао је директор Рудника бакра Бор Небојша Виденовић. – Струје има, а кратки прекид десио се једино на далеководу који струју води до сервисног окна Јаме. Јак ветар оштетио је око 300 метара кабла, али смо одмах укључили резервно напајање, па није било прекида рада – истакао је Виденовић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …