Почетак Актуелно У РТБ-у произведено двадесет одсто више бакра у руди

У РТБ-у произведено двадесет одсто више бакра у руди

2 друго читање
0
0
892
У РТБ-у произведено двадесет одсто више бакра у руди

За петину бољи него лане

 

Укупне осмомесечне ископине, близу 30 милиона тона, „теже“ су од прошлогодишњих за 20 одсто, а толико је више дато и бакра у руди. – Топионица је од почетка године прерадила 133.650 тона сувог концентрата и произвела 20.912 тона катодног бакра
У РТБ-у произведено двадесет одсто више бакра у рудиРТБ.
– Укупне осмомесечне ископине у РТБ-у Бор од близу 30 милиона тона „теже“ су од прошлогодишњих за 20 одсто, а толико је дато више и бакра у руди. Рудари су за петину били бољи него лане и то у свим сегментима производње, па су и металурзи свој учинак поправили за око две хиљаде тона катодног бакра.
У басенским рудницима је за осам месеци откопано више од 20 милиона тона раскривке и дато 9,2 милиона тона руде из које се прерадом у флотацијама добила 21.639 тона бакра у концентрату.
У исто време топионичари су од почетка године примили 133.650 тона сувог концентрата и произвели 25.155 тона анода, а електролизери 20.912 тона катодног бакра. У поређењу са прошлом годином, у металуршким погонима је ове дато око две хиљаде тона катода више.
Фабрика сумпорне киселине продуковала је за осам месеци 52.836 тона монохидрата, Ливница бакра и бакарних легура произвела је 304 тоне одливака, а Фабрика бакарне жице 5.645 тона дипформинг жице. Просечна месечна производња бакар-сулфата била је 90 тона, тако да је за осам месеци дато и 713 тона плавог камена.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …