Почетак Актуелно Мајданпек У Рудник бакра Мајданпек стигла нова “ХП6” дробилица

У Рудник бакра Мајданпек стигла нова “ХП6” дробилица

4 друго читање
0
0
1,088

Почела монтажа 

Почетак рада, очекује се у другој половини јуна, након постављања метал-детектора. – Капацитет нове дробилице је 500 до 800 тона на сат, што побољшава сигурност процеса дробљења руде
У Рудник бакра Мајданпек стигла нова “ХП6” дробилицаРБМ
. – Прва, од две нове “ХП6” дробилице које ће дробљењу руде у мајданпечком Руднику бакра помоћи да повећа капацитет и тако не буде уско грло и непремостива препрека на плану повећању прераде руде са 3,5 на шест, односно 8,5 и 11 милиона тона годишње, допремљена је у РБМ. У присуству сервисера “Метсо минералса” почела је њена монтажа која ће до краја маја бити окончана, али се стартовање очекује половином јуна до када би требало да стигне и буде постављен метал детектор.
Нова “ХП6” дробилица је стигла, тако да данас почиње монтажа која би, према плану, за два до три дана требало да се заврши – потврдио нам је средином последње недеље маја Светомир Мустецић, помоћник директора РТБ Бор за инвестиције и развој у РБМ. Притом је додао да би извесних проблема могло да буде око ангажовања крана јер се истовремено одвија и ремонт терцијалне дробилице 28 м. – Планом је предвиђено да два сервисера „Metco minerals“ са нашим људима заврше монтажу нове “ХП6” дробилице, а да њено пуштање у рад уследи касније. Јер, произвођач опреме условио је стартовање постављањем метал-детектора који ће бити монтиран од 16. до 18. јуна, до када би требало да буде испоручен од „Metco minerals“, будући да су рокови мало дужи.
У Рудник бакра Мајданпек стигла нова “ХП6” дробилицаНова “ХП6” дробилица је капацитета 500 до 800 тона на сат у зависности од гранулата који даје. Њене техничке карактеристике омогућавају да се побољша сигурност рада дробљења, а самим тим и повећа укупан капацитет. Повећањем капацитета дробљења стварају се услови да и флотација оствари већу производњу, а пре свега повећа часовни учинак млинова.
Ограничавајући фактор за пуштање у рад нове дробилице која ће бити на позицији 28Д је и монтажа сита. Према плану једно сито димензија 7×16 фита из ситаре требало би да се пребаци у терцијално постројење. Како „Гоша“ управо завршава сито димензија 8×20, а стварају се и могућности да се једно сито мањих димензија из ситаре пребаци на терцијално дробљење, то ипак не би требало да буде озбиљнији проблем – упознао нас је са свим детаљима везано за почетак рада нове дробилице Светомир Мустецић.
Како сазнајемо и друга нова дробилица спремна је за испоруку, а обе вреде више од милион долара и део су великих овогодишњих улагања у повећање капацитета прераде руде у мајданпечком Руднику бакра.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…