Почетак Актуелно Мајданпек У Руднику бакра Мајданпек спасили “белаз 4”

У Руднику бакра Мајданпек спасили “белаз 4”

2 друго читање
0
0
649

Бржи и јачи од ватре

Видевши да се на задњем делу тешког возила у покрету појавио пламен, због чега је заустављено на самом радилишту, запослени су муњевито реаговали, прискочили у помоћ и са 30-ак противпожарних апарата угасили пожар и спречили вишемилионску штету. – Б. Томић: Реаговали смо одговорно и још једном показали пословичну рударску солидарност
МАЈДАНПЕК
. – На површинском копу Руднику бакра Мајданпек у недељу, 9. августа, радници у другој смени добили су битку са ватром и спасили тешко возило “белаз 4”. Реаговали су муњевито и угасили ватру која се, из још непознатих разлога, појавила на задњем делу возила запретивши да га претвори у брдо гвожђа, како је то сликовито описао један од радника.
Видели смо да нам се приближава возило са пламеном на задњем делу – прича Адам Милановић, багериста који је радио у непосредној близини. – Одмах смо реаговали, испразнили 30-ак противпожарних апарата, и спасили возило. Да смо само мало закаснили, камион би био претворен у брдо гвожђа.

Возач Мика Вунтуришић је показао изузетну присебност: – Пламен се појавио на вучним моторима. Упалила се гума и, што је најгоре, није било прилаза за гашење, али ми је врло брзо у помоћ прискочила цела смена. Пожар је могао да угрози и багер у непосредној близини.
Никола Извонар, помоћник багеристе, додаје да је багер ПЦ, на којем је са колегом радио, био само 30-ак метара од запаљеног камиона: – Зауставили смо багер, узели апарате и потрчали ка возилу. Бринуло нас је да запаљена гума не експлодира.
Његов колега, багериста Дејан Балановић, додаје: – Заједно смо “напали” ватру и успели да је угасимо. Да нисмо, штета би била огромна.Запослени су добро обучени за реаговање у оваквим ситуацијама. Противпожарни апарати су били исправни. После гашења пожара свих 30 апарата сервисирали смо у истој смени – каже Игор Младеновић, руководиоц Службе за општенародну одбрану и заштиту од пожара у РБМ-у.
Радници су реаговали одговорно, спречили су вишемилионску штету и још једном показали пословичну рударску пожртвованост и солидарност – каже Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…