Почетак Актуелно У Serbia Zijin Copper за две и по године запослено преко хиљаду и по нових радника

У Serbia Zijin Copper за две и по године запослено преко хиљаду и по нових радника

10 друго читање
0
0
1,839

Плате редовне и 54 одсто веће од српског просека

Компанија данас запошљава 5.715 радника, а од те бројке 97 одсто су српски држављани. Њихова нето просечна зарада је у првој половини ове године вредела 98.774 динара, односно 7,8 одсто више него прошле и 19,3 одсто више него 2019. године. – Током двоипогодишњег пословања у Бору и Мајданпеку Serbia Zijin Copper склопила је бројне уговоре са локалним добављачима укупне вредности 568 милиона америчких долара
SZC
. – У настојању да отвори што више радних места за локално становништво и изгради локални ланац снабдевања, Serbia Zijin Copper је од децембра 2018. до краја јуна 2021. године запослила 1.518 нових радника. Компања данас запошљава 5.715 радника, а од те бројке 97 одсто су српски држављани. Њихова нето просечна зарада је у првој половини ове године вредела 98.774 динара, односно 7,8 одсто више него прошле и 19,3 одсто више него 2019. године. У поређењу са 2018, када је кинески Zijin преузео функцију управљања претходним РТБ-ом Бор и свих 4.972 радника, просечна плата данас је 45 процента већа, а и редовно је прима хиљаду и по људи више. Запослени у Serbia Zijin Copper данас примају 54 одсто већу плату од оне која се у просеку месечно исплаћује у Србији.
Додатно, током прошле и у првој половини ове године укупно 227 локалних ученика добило је могућност радног оспособљавања у компанији.
У нади да ће подстаћи економију и запошљавање, Serbia Zijin Copper је са бројним локалним компанијама уговорила пословну сарадњу у области инжењерског пројектовања, грађевинарства, техничких услуга, па тако више од половине становништва у Бору и Мајданпеку има директну или индиректну корист од компаније. Компанија тиме настоји да, паралелно са развојем рударске индустрије, постигне и заједнички развој са локалним заједницама на чијим територијама послује, односно да допринесе њиховом економском и социјалном напретку.
Током двоипогодишњег пословања у Бору и Мајданпеку склопљени су бројни уговори са локалним добављачима укупне вредности 568 милиона америчких долара.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …