Почетак Актуелно У Србија Зиђин Копер за четири године посао добило око 2.500 нових, младих радника

У Србија Зиђин Копер за четири године посао добило око 2.500 нових, младих радника

0 друго читање
0
0
1,022

Ове године посао за још око 200 људиУ корак са развојем компаније и њеним производним плановима, прошле године запослили смо 452 радника, а ове смо за два месеца у радни однос већ примили 40 људи, каже руководилац Сектора људских ресурса Мирјана Попадић. – За послове у директној производњи компанији је потребно 70 радника техничке струке, по 15 електричара и машинских техничара, 10 бушача, пет инжењера електротехнике

БОР.
– У настојању да запосленима обезбеди поуздано, безбедно и здраво радно окружење, али и да им пружи могућност да се професионално развијају и остваре личне аспирације, Србија Зиђин Копер успоставила је систем људских ресурса који је усклађен са међународним стандардима. Има одличну сарадњу са борским средњим школама и Техничким факултетом, подржава школовање младих талентованих људи, пре свега техничких струка, од којих неки у компанији обављају и стручну праксу. Циљ је да им се да шанса и да образовани и стручни људи остану у Србији и ту граде своју будућност.

Због тога је под слоганом „Будућност почиње са тобом“ компанија и овога пута учествовала на Сајму запошљавања, који је борска филијала Националне службе запошљавања организовала (30. марта) у горњој галерији спортског центра „Бобана Момчиловић Величковић“.

Запошљавање иде у корак са развојем компаније и њеним производним плановима, па ћемо у наредном периоду сигурно ангажовати још око 200 нових радника. Прошле године запослили смо 452 радника, а ове смо за два месеца у радни однос већ примили 40 људи. У потрази смо за инжењерима електротехнике, машинства и геодезије, али су нам потребни и кандидати електро струке са ИВ степеном и искуством, машинбравари, заваривачи, машински техничари, бушачи, техничари вуче итд. Рецимо, потребно нам је 70 радника техничке струке, по 15 електричара и машинских техничара, 10 бушача, пет инжењера електротехнике. Углавном, све пријаве су добродошле и биће размотрене – рекла је руководилац Сектора људских ресурса Мирјана Попадић.

У Србија Зиђин Копер је за четири и по године посао добило око 2.500 нових, углавном младих радника, па је старосна структура запослених са 45 и по снижена на 39 година. У компанији данас ради преко 6.100 радника који у просеку месечно зарађују више од 110.000 динара. Нето просечна плата већа је од републичког просека 45,54 одсто.

На овогодишњем Сајму запошљавања учествовало је 25 послодаваца, углавном из Бора, који су понудили преко 800 слободних радних места. Највећа гужва је, очекивано, била на штандовима кинеских компанија Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг, али и њихових подизвођачких фирми.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

У “Новом Церову” обустављена производња због блокаде пута који води ка руднику

Све машине стоје, већина радника биће упућена на годишњи одмор Блокада пута коју спроводи …