Почетак Корпоративна одговорност У току поправка далековода ка индустријској зони на Седмом километру

У току поправка далековода ка индустријској зони на Седмом километру

4 друго читање
0
0
580

Подижу стуб по киши и мраку 

Због кидања водова и нагиба стуба из темеља, Фабрика бакарне жице већ два дана стоји без струје. Екипе РТБ-а и Електродистрибуције данас поподне насуле двадесетак камиона ризле како би аутодизалица могла да приђе по мочварној подлози, врати стуб у нормалан положај, а монтери до јутра да повежу водове
У току поправка далековода ка индустријској зони на Седмом километруБОР
. – Због кидања водова из два правца и „посрнулог“ двокраког стуба који се из темеља дубоко нагнуо ка терену на коме је постављен, Фабрика бакарне жице, односно читава индустријска зона на Седмом километру већ 48 сати стоји без струје. Расквашена ледина лево од улаза у Ново борско гробље, где се стуб налази, јуче није дозволила да се стубу приближи велика РТБ-ова аутодизалица, па се приступило изградњи приступне подлоге. Како нам је рекао Мирко Грчић, дипл. електроинжењер, иначе руководилац електрорадова на новој топионици, кога смо пред мрак затекли на лицу места, булдозер је очистио терен и већ је навезено 20-ак камиона ризле тако да ће дизалица ускоро моћи да приђе, а спремна је и гвоздена платформа помоћу које ће се стуб стабилизовати.

Фабрика бакарне жице и сви објекти у индустријској зони напајају се преко ових далековода од 35 киловолти. Као што видите – казао нам је Грчић – овај стуб који носи водове је у паду и ми смо од јуче поподне предузели све техничке и организационе мере да решимо проблем. Односно, да стуб вратимо у нормалан положај и наставимо водове. Терен јесте раван, али су услови веома тешки (киша, блато, мрак, хладноћа). Међутим, радићемо целе ноћи, најпре да повратимо стуб, а потом да повежемо све водове како би индустријски комплекс у току ноћи или сутра пре подне добио нормално снабдевање електричном енергијом.
И док су камиони истресали последње товаре ризле, екипа РТБ-а Бор и Електродистрибуције биле су спремне за следеће етапе овог деликатног подухвата. – Овде је најмање 20-ак монтера и чврсто верујем, без обзира на овакве услове, да ћемо успети све да завршимо до јутра. Већ смо насули 20-ак камиона ризле и обезбедићемо чврсто тло да би веома тешка механизација, која је такође овде, могла да ради све што смо планирали. Поред монтера, овде су инжењери машинске и грађевинске струке, што значи да смо озбиљно пришли решавању нимало једноставног проблема и верујем да ћемо све урадити како треба.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Корпоративна одговорност

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…