Почетак Актуелно У Зајечару уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“

У Зајечару уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“

34 друго читање
0
0
561

Serbia Zijin Copper најбоља компанија у региону

Бронзану плакету са повељом, коју заједнички додељују Агенција „Media Invent“ из Новог Сада, Новосадски и Београдски универзитет, уз помоћ привредних комора Србије и локалних самоуправа, ове године добило 20 истакнутих појединаца, установа и компанија у области привреде и друштвеног живота. – Zou Gang: Веома сам срећан што је Serbia Zijin Copper добила ову награду, јер је она признање нашем досадашњем раду. Предстоји нам још пуно посла, пошто желимо да отворимо више радних места и да младим људима пружимо прилику за развој, казао заменик генералног директора на свечаности која се ове године реализује јубиларни 20. пут
ЗАЈЕЧАР
. – На свечаности поводом промоције најбољих актера привредног, друштвеног и јавног живота у Борском и Зајечарском управном округу, у оквиру пројекта „Пут ка врху“ који се ове године реализује јубиларни 20. пут, појединцима и фирмама које пословањем, понашањем и одговорношћу могу да послуже другима за пример, уручена су у Зајечару (16. марта) регионална признања „Капетан Миша Анастасијевић“. Бронзану плакету са повељом, коју заједнички додељују Агенција „Media Invent“ из Новог Сада, Новосадски и Београдски универзитет, уз помоћ привредних комора Србије и локалних самоуправа, ове године добило је 20 истакнутих појединаца, установа и компанија у области привреде и друштвеног живота.
Награду „Капетан Миша Анастасијевић“ за најбољу компанију у региону и бронзану плакету са повељом ове године је, на предлог Регионалне привредне коморе Зајечар, добила Serbia Zijin Copper. Жири којим председава бивши ректор Новосадског универзитета проф. др Радован Пејановић одлуку о томе донео је једногласно, а у образложењу је, поред осталог наведено: „У техничку обнову и проширење рудника и топионице, као и у бројне пројекте безбедности и заштите животне средине, Serbia Zijin Copper је од 2019. до 2021. године инвестирала милијарду и 112 милиона америчких долара, платила укупно 201 милион долара на име разних пореза и накнада и дала кумулативни допринос друштвеној заједници у износу 370 милиона долара. Инвестиције у заштиту животне средине достигле су 152 милиона америчких долара.
Признање за најбољу компанију у региону уручено је заменику генералног директора Serbia Zijin Copper Zou Gangu. Захваљујући се домаћинима и организаторима за награду, он је казао: – Zijin Mining Grupa је пре три године преузела РТБ Бор и донела одлуку да покрене велики инвестициони циклус како би се у мајданпечким и борским рудницима бакра примењивали водећи стандарди у областима производње и пословања, технолошких иновација, безбедности и заштите животне средине, друштвене одговорности. Број запослених је са 4.900, колико је радило у некадашњем РТБ-у 2018, порастао на више од 6.000, па је стопа запослености локалног становништва 97 одсто. У нади да ће додатно подстаћи економију и запошљавање, Serbia Zijin Copper је са бројним локалним компанијама уговорила пословну сарадњу у области инжењерског пројектовања, грађевинарства, техничких услуга, па тако више од половине становништва у Бору и Мајданпеку има директну или индиректну корист од компаније. Компанији данас услуге пружа и више од хиљаду домаћих добављача и извођача радова, па се процењује да је омогућено запослење за око 8.000 људи на локалном нивоу.
Serbia Zijin Copper, додао је Zou Gang, посвећује велику пажњу одрживом развоју околине у којој послује. Верује у изградњу добрих односа заснованих на дијалогу и узајамном поверењу и у контакту са локалном заједницом настоји да идентификује њене потребе и проблеме. У светлу одрживе и конструктивне сарадње, Компанија је активно помагала развој локалних заједница на чијим територијама послује, и за побољшање здравствених услова, саобраћајне инфраструктуре, културе, образовања, традиционалне уметности и забавних садржаја за децу прошле године издвојила је преко 750.000 америчких долара. Развој различитих сфера друштвене заједнице компанија је у последње три године помогла са преко 2,3 милиона долара.
Треба рећи и то да је са намером да помогне Србији у борби против пандемије компанија, заједно са Serbia Zijin Mining, релевантним републичким институцијама и установама донирала медицинску опрему и заштитни материјал, као и лабораторију за тестирање вируса под називом “Ватрено око” у Нишу. Болници у Бору поклоњено је амбулантно возило, а ове године је у плану да и мајданпечка задравствена установа добије исту донацију. Такође, три године за редом компанија је Градској управи Бора обезбеђивала по 10.000 кубика ризле за изградњу путева. Serbia Zijin Copper реализовала је више од 80 пројеката у области друштвене одговорности које “покривају” инфраструктуру, спорт, културу, образовање, здравство, заштиту животне средине, смањење сиромаштва и друго – казао је Zou Gang на свечаности организованој у позоришту „Зоран Радмиловић“ у Зајечару.
Заменик генералног директора Serbia Zijin Copper додао је и да је компанија крајем прошле године добила признање Градске управе у Бору за изузетан допринос економском развоју. – Веома сам срећан што је Serbia Zijin Copper добила и ову награду, јер је она признање нашем досадашњем раду. Предстоји нам још пуно посла, пошто желимо да отворимо више радних места и да младим људима пружимо прилику за развој – закључио је Gang.
Награду која чува успомену на великог спрског предузетника Капетана Мишу Анастасијевића добили су и директор ФМП „Агромеханика“ у Бољевцу Љубинко Гобељић, који је проглашен лидером одрживог развоја, директор Регионалне привредне коморе у Зајечару Дејан Тошић, др Снежана Симић из Бора, предузеће „Фортуна“ из Бора (за пословну визију у области електроенергетике). Међу овогодишњим добитницима су још и позориште „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, Еликсир из Прахова, „Falk Ist“ из Књажевца, Институт за рударство и металургију из Бора, Општина Сокобања, компанија „Текијанка“ из Текије, др Небојша Марјановић, новинари Брана Филиповић и Јелена Бујдић Кречковић, Национални парк Ђердап и компанија „Спајић“ из Неготина.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Мајданпечки огранак Србија Зиђин Копер организовао акцију добровољног давања крви

Кинези масовно дају крв за повређене у Београду и Младеновцу Велика трагедија се догодила …